Prima pagină » FOTO Zeci de sculpturi și tablouri au fost donate Primăriei Sulița în urma primei ediții a Taberei de Creație de la Poienița Agrotur
Știri locale

FOTO Zeci de sculpturi și tablouri au fost donate Primăriei Sulița în urma primei ediții a Taberei de Creație de la Poienița Agrotur

Comuna Sulița și-a început un nou drum în îndelungata sa existență, iar acesta este legat de turism, artă și creație, de spiritualitate.

Primăria Sulița și Poienița Agrotur au organizat, împreună cu Universitatea Națională de Artă ”George Enescu” Iași prima ediție a Taberei de Creație, iar cele zece zile ale taberei au îmbogățit comunitatea locală cu zeci de creații ale studenților veniți în comuna de pe malul iazului Dracșani.

Joi seară a avut loc vernisajul expoziției Taberei de Creație, în sediul Primăriei Sulița, prezentatori fiind primarul George Popescu, criticul de artă dr. Mirela Ștefănești și prof. univ. dr. Constantin Dram, rectorul Universității Naționale de Artă ”George Enescu” Iași.

Protocolul colaborării dintre organizatori prevedea ca la finalul taberei să fie donate comunității locale obiectele de artă create de studenți în superbul peisaj din satul de vacanță Poienița Agrotur din Sulița.

Zeci de tablouri și sculpturi au ajuns, astfel, în posesia Primăriei comunei Sulița și pot fi admirate în sediul acesteia.

”Vreau să mulțumesc gazdelor noastre, familiei Apetrei de la Poienița Agrotur. Ați oferit o experiență extraordinară studenților noștri și nouă, în general. Ați oferit un cadru în care ei au putut să lucreze, să fie inspirați. Vreau să mulțumesc rectorului profesor universitar doctor Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Artă ”George Enescu” Iași, domnului profesor Constantin Dram care împreună cu domnul primar George Popescu au creeat cadrul instituțional pentru a putea desfășura prima ediție a Taberei de creație de la Sulița. Studenților… Sunteți minunați, dragilor! Ați făcut o treabă extraordinară, v-ați lăsat inspirați de aceste locuri, v-ați distrat, ați comunicat poate mai bine decât o făceați în cadrul facultății. V-ați bucurat de aceste minunate peisaje, priveliști. Se vede bucuria de a lucra”, a declarat dr. Mirela Ștefănești.

Studenții și profesorii veniți la Sulița pentru Tabăra de Creație au fost cazați în satul de vacanță Poienița Agrotur, acolo unde au fost duși și elevii din comună să vadă cum lucrează studenții la pictură și sculptură. La cherhanaua din satul de vacanță a fost asigurată și masa participanților la tabăra de vară, iar una dintre seri a fost animată și de prezența bandului actorului Bogdan Horga, care a susținut un adevărat concert. De la studenți, la profesori, oameni de artă, toți au rămas impresionați de ospitalitatea organizatorilor locali, Primăria Sulița și Poienița Agrotur, și de peisajele de pe malul Dracșaniului.

250x250x

250x250x