Prima pagină » USR Botoșani: Doamna Federovici, asigurați condiții decente în biblioteca județeană!
Administrație Politică Știri locale

USR Botoșani: Doamna Federovici, asigurați condiții decente în biblioteca județeană!

Comunicat de presă: Ne lăudăm cu copiii noștri care studiază și obțin rezultate extraordinare în cariera lor școlară, dar condițiile pe care le oferim în viața de zi cu zi sunt ca din lumea a III-a.

Un bun și trist exemplu este cel al Bibliotecii Județene, instituție finanțată și manageriată de către Consiliul Județean. În această perioadă sala de lectură a fost intens folosită de tinerii ce s-au pregătit pentru examenul de bacalaureat, sau admiterea la facultate, aceștia constatând cu ochii lor cât de importanți sunt, de fapt,  pentru decidenții județului.

Avariile nerezolvate la rețelele de apă și canalizare, dar și insuficienta finanțare au făcut ca toaletele bibliotecii să fie de toată jena. Igrasie, tencuială căzută, umezeală, lipsa săpunului, uși ce nu se închid îți arată că biblioteca a intrat pe un trend sever de degradare și dezinteres al oficialilor. Clădirea a fost reabilitată în anii trecuți, iar personalului de execuție nu i se poate reproșa nimic. Fondul de carte suferă, însă, tot din cauza subfinanțării, iar lipsa condițiilor decente îți readuce aminte că ești nu doar în România, cu chiar în Botoșani.

Uniunea Salvați România, filiala Botoșani, solicită public președintelui Consiliului Județean măsuri de intervenție pentru salvarea clădirii bibliotecii și pentru asigurarea condițiilor decente, de secolul în care ne aflăm, pentru tinerii noștri.    

”Doamna Federovici, nu sunt bani de săpun în biblioteca județeană? Nu aveți specialiști în subordine care să rezolve avariile la rețeaua de apă și să salveze clădirea, care, de altfel, este monument de patrimoniu? Știm că politicienii PSD-ului nu prea suportă bibliotecile, dar este jenant ceea ce se faceți. Preocupați doar de propria imagine, de tăieri de panglici pe investiții minore, lăsați de izbeliște cu nonșalanță serviciile publice. Dacă sunt bani de salarii mărite la CJ, ar trebui să fie bani și de săpun la biblioteca publică. Știm că vă place foarte mult să vă fotografiați, vă trimitem și noi niște poze ca să vedeți măcar așa halul în care se află clădirea de patrimoniu situată la câțiva zeci de metri de biroul dumneavoastră.”. este mesajul USR Botoșani.