Prima pagină » Cu cei mici la munte: Ce mai punem în bagaj pe lângă haine pentru copii?
Știri locale

Cu cei mici la munte: Ce mai punem în bagaj pe lângă haine pentru copii?

Toward adventure! Happy family are relaxing and enjoying road trip. Mother, child and car on snowy winter nature background. Christmas holidays time.

Dacă urmează să realizezi o astfel de călătorie în curând și în care sunt incluși și cei mici, iată cum trebuie să te pregătești în mod corespunzător!

Zonele montane sunt spectaculoase pe întreg parcursul anului, mai cu seamă iarna atunci când prezenta zăpezii oferă numeroase oportunități de distracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pregătirea pentru orice tip de călătorie este un proces pentru care trebuie întotdeauna să ne pregătim în mod adecvat, dacă ne dorim cu tot dinadinsul sa ne bucuram de experiențe cu adevărat memorabile. Deși este vorba despre o zonă montană, cel mai probabil situația în apropiere, acest aspect nu ar trebui să ne pună niciodată în situația de a neglija procesul de pregătire al călătoriei. Este suficient să ne scape un simplu lucru important pentru ca mica escapadă de weekend să se transforme într-o aventura mai puțin plăcută.

Lucrurile se complică și mai mult dacă în ecuație intră și cei mici pentru că întregul conținut al bagajului se schimbă aproape radical, confortul lor devenind practic o prioritate pentru noi. Dacă urmează să realizezi o astfel de călătorie în curând și în care sunt incluși și cei mici, iată cum trebuie să te pregătești în mod corespunzător!

Pune în bagaj haine pentru copii potrivite

În pregătirea pentru o călătorie la munte iarna, hainele copiilor ar trebui să fie primul lucru de luat în considerare. Acestea trebuie să fie groase, impermeabile și rezistente la vânt. Cizmele de iarnă sunt, de asemenea, necesare pentru că micuții nu vor rata nicio șansă să traverseze prin mormane de zăpadă sau prin clasicele bălți. Asigura-te că iei cu tine mai multe perechi de haine pentru copiipentru că în mod cert veți schimba câteva perechi pe parcursul celor câteva zile petrecute la munte. Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă, nu uita să iei cu tine și echipamentul specific, în special dacă în zonă este amenajată și o pârtie de ski.

Verifică aspectele ce țin de buna funcționare a mașinii

Condițiile de mediu în zonele montane sunt de cele mai multe ori neprielnice, astfel că este esențial să îți pregătești mașina în mod corespunzător. În cazul în care știi că anumite componente ale mașinii nu funcționează corect, este recomandat să le înlocuiești înainte de a te avânta pe munte. Astăzi, când este atât de simplu să găsim de la piese pentru mașini obișnuite până la piese pentru Freelander sau alte tipuri de mașini, nu ar trebui să ne mai asumam niciun fel de risc. Verifică atent nivelul lichidelor, starea de funcționare a bateriei și asigură-te ca ai cu tine un set de lanțuri auto.

Planifică traseul

Înainte de a pleca în călătorie, cercetează zona și planifică traseul. Verifică hărți și informații meteorologice pentru a putea determina cu exactitate ce să pui în bagaj. Dat fiind faptul că este vorba despre iarnă, este imperios necesar să te asiguri că vei știi cu precizie pe unde vei circula, ce drumuri sunt închise și ce echipament trebuie să ai cu tine. O planificare de succes a călătoriei înseamnă o aventură de neuitat atât pentru noi adulții, cât și pentru cei mici. Așadar, lasă loc imprevizibilului, însă nu fă compromisuri în alcătuirea bagajului sau în pregătirea aspectelor ce țin de mașină.