Prima pagină » Federovici despre drumul expres Botoșani-Suceava: ”SF-ul scos la licitație în noiembrie… Insistăm să fie autostradă”
Administrație Economic Știri locale

Federovici despre drumul expres Botoșani-Suceava: ”SF-ul scos la licitație în noiembrie… Insistăm să fie autostradă”




 

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a anunțat că în luna noiembrie va fi scos la licitație realizarea SF-ului pentru drumul expres Botoșani-Suceava pe care ea insistă să fie transformat în tronson de autostradă.

Anunțul a fost făcut într-o emisiune la Tele M, Federovici precizând că în urma viitoarei licitații vor fi făcute studiile de trafic și varianta finală de traseu a viitorului drum de legătură dintre Botoșani și autostrada A7.

”Drumul va pleca din Salcea, din A7 și va merge prin spatele localităților Dumbrăveni, Huțani, Vlădeni, Baisa până în zona Mănăstirea Doamnei unde practic se va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoșani, și acest proiect fiind destul de avansat. Practic, acest drum va scurta cu aproximativ distanța dintre Salcea, autostrada A7 și viitoarea centură a municipiului Botoșani. Se intenționează scoaterea la licitație a Studiului de Fezabilitate în luna noiembrie. Are o valoare destul de mare, 21-22 milioane lei, din care cei patru parteneri (n.r.: Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Suceava, Primăria Botoșani, Primăria Suceava) vor contribui cu 2%, restul finanțării va fi din fonduri europene. În acest moment proiectul are deja cod de MySMIS, suntem pe drumul cel bun”, a declarat Doina Federovici.



Aceasta a precizat că sunt două puncte pentru care județul Botoșani și echipa ei insistă, respectiv ca acest drum să fie construit ca o autostradă și nu ca drum expres, apoi să fie o conexiune chiar la mijlocul traseului, în zona Huțani, pentru ca la viitorul tronson de autostradă să fie conectate cu ușurință orașul Bucecea, unde se amenajează un parc industrial, și municipiul Dorohoi.

”Insistăm și avem sprijin CNAIR și Ministerul Transporturilor. Noi cu echipa noastră de parlamentari am avut discuții direct cu vicepremierul Sorin Grindeanu, conducerea CNAIR, și am solicitat ca în momentul în care se fac aceste documentații noi ne dorim ca din documentații să reiasă cu regim de autostradă. Toate premisele induc ideea tehnică a faptului că se poate transforma în tronson de autostradă. Noi avem experți în cadrul unității de implementare a proiectului, urmărim ca din documentația tehnică să rezulte necesitatea unei descărcări la jumătatea drumului expres, undeva în zona Huțani, în DJ 291, pentru a conecta practic și partea de Nord-Vest a județului, mă refer aici la Bucecea și municipiul Dorohoi și mai departe către punctul vamal de la Racovăț”, a completat Doina Federovici.

<

p class=”Normal tm5″>