Prima pagină » VIDEO Botoșăneni la un festival de teatru din Alexandria, Egipt, cu piesa ”Să nu ne răzbunați”
Știri locale

VIDEO Botoșăneni la un festival de teatru din Alexandria, Egipt, cu piesa ”Să nu ne răzbunați”




O piesă de teatru scrisă de jurnalistul botoșănean Ionuț Poclid și pusă în scenă de actrița Silvia Răileanu va fi jucată la un festival din Alexandria, Egipt.

Premiată atât în țară, cât și la festivalurile de profil din mai multe țări, piesa ”Să nu ne răzbunați” va fi pusă în scenă și pe continentul African la sfârșitul acestei săptămâni.

”Cutuma cere să fie prezent și autorul, așa au specificat organizatorii pe invitația trimisă și împreună cu Teatrul Vasilache am hotărât să onorăm invitația. Eu cu Silvia Răileanu, pentru că fără ea nu se poate și joacă într-un mare fel, și un tehnician, domnul Dan, plecăm joi și sâmbătă vom juca la unul din teatrele din oraș”, a declarat Ionuț Poclid.

Acesta susține că vor fi 20 de țări participante la festivalul din Egipt, din Europa doar din Spania, Kosovo și România, în rest din țările din regiunea Egiptului.

Piesele vor fi jucate la Biblioteca din Alexandria și două teatre centrale din marele oraș al Egiptului.





“Sa nu ne razbunati” este o poveste despre izbanda. Este despre o pagina dureroasa din istoria tarii, pierderea Basarabiei catre Rusia.

“Sa nu ne razbunati” spune povestea Margaretei Spanu-Cemartan si nu doar a ei, a miilor de romani deportati in Siberia la munca fortata.

“Sa nu ne razbunati” este despre ceva ce nu trebuie uitat. Este despre fapte si clipe care merita povestite din generatie in generatie pentru ca puterea exemplului sa-si indeplineasca rostul.

“Sa nu ne razbunati” este un teatru simplu, pe intelesul tuturor, pentru toate vârstele.

“Sa nu ne razbunati” este un act care nu trebuie trecut cu vederea, recomandat pentru toate varstele, o piesa despre dezvoltare personala.