Prima pagină » Achiței, atac la Andrei: ”Dărâmăm, dezafectăm, demolăm… mai și construim ceva? Neputință, manipulare, minciună… Botoșani condus de PSD de 2 ani”
Administrație Politică Știri locale

Achiței, atac la Andrei: ”Dărâmăm, dezafectăm, demolăm… mai și construim ceva? Neputință, manipulare, minciună… Botoșani condus de PSD de 2 ani”



Senatorul PNL Cristian Achiței îl atacă pe primarul Cosmin Andrei (PSD) și îl acuză că în prima parte a mandatului său de edil-șef a dărâmat și demolat, fără să și construiască în loc.

Parlamentarul liberal, care este și președinte al organizației municipale PNL, pune că primarul Andrei a preferat proiectele mici, fără importanță, în locul celor mari destinate dezvoltării durabile a municipiului Botoșani.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Achiței acuză și PSD că a condus în municipiul Botoșani în ultimii doi ani prin manipulare, minciună și neputință.

Redăm integral postarea senatorului PNL Cristian Achiței:

 

”Dărâmăm, dezafectăm, demolăm. Dar mai și construim ceva?

Cam asta se întâmplă acum în municipiul Botoșani, sub conducerea actualei administrații pesediste, în frunte cu primarul Cosmin Andrei.

Când incapacitatea de a genera proiecte majore de dezvoltare a municipiului este clară, atunci faci doar lucruri minuscule, cheltuind pe nimicuri banii mulți adunați din taxele crescute pe spatele botoșănenilor care muncesc cinstit.

Un semafor cu buton (cică inteligent), în loc de un pasaj elegant; un șanț betonat în zone care se inundă la orice ploaie mai zdravănă, în locul unui proiect serios de evacuare a apelor; scoaterea dalelor de tramvai pe sectoare mici, pe banii noștri, o dată cu eliminarea unui transport public modern realizat pe bani europeni – toate acestea ilustrează eșecul total al băieților PSD care conduc acum municipiul Botoșani.

Nu contează că și numărul locuitorilor a scăzut, iar acesta este un fenomen extrem de grav, care ar trebui stopat prin politici publice inteligente, bazate pe dezvoltare. Totul este tratat neserios, iar asta ne va costa foarte mult în timp.

Ce fericire, pe termen scurt, etalată public cu multă inconștiență, că se pune asfalt pe benzile centrale de pe Primăverii! Ce va urma, însă, nu ni se spune.

Traficul se va aglomera, va crește poluarea, parcările tot nu vor exista în zonă. Dar să vedeți cum se va rezolva problema după dărâmarea unor garaje! Iar vom fi fericiți câteva zile.

Mai punem și niște lămpi de iluminat și vom aștepta din nou mari realizări.

Doamne ferește, poate bravii noștri conducători se vor apuca să demoleze și Teatrul M. Eminescu, pentru că nu-l pot face pe bani europeni.

Chinuiesc băieții ăștia niște licitații, le fac și le refac, doar-doar o ieși ceva din ele. Iar banii europeni, încet-încet, se pierd.

În acest timp, însă, Botoșaniul intră în declin și, în loc să devină un mare municipiu, cu un transport public bine pus la punct, ecologic, se transformă ușor într-un târg prăfuit de la marginea țării.

Neputință, manipulare, minciună, luptă politică pe interese personale mărunte, cam asta înseamnă municipiul Botoșani condus de PSD de 2 ani!

Dar acest declin continuu, această lipsă de viziune și această epocă a demolărilor trebuie să înceteze în 2024.

Dărâmăm, dezafectăm, demolăm, dar va trebui, dragi botoșăneni, să mai și construim ceva. Și sunt multe, foarte multe de făcut pentru ca Botoșaniul să redevină un municipiu modern, european, de care să fim cu toții mândri.”