Prima pagină » Primăria Botoșani combate sărăcia! Părculeț de 990 mp amenajat cu 2,7 milioane lei lângă căminul Condacia
Administrație Știri locale

Primăria Botoșani combate sărăcia! Părculeț de 990 mp amenajat cu 2,7 milioane lei lângă căminul Condacia



Primăria municipiului Botoșani anunță că sunt în curs de efectuare lucrările de reabilitare a unei zone din oraș, respectiv un parc pe strada Adrian Adamiu, în zona industrială, lângă căminele Condacia.

Cu o investiție de 2,7 milioane lei, municipalitatea vrea o zonă de recreere pentru 600 de persoane parte dintr-o ”comunitate marginalizată”. Astfel că Primăria Botoșani combate sărăcia investit 2,7 milioane lei într-un părculeț de nici 1000 metri pătrați. Niciun loc de muncă nu va fi înființat, nicio persoană din grupul țintă de 600 nu va fi mai educată, dar toți ar trebui să se simtă mai puțin marginalizați pentru că vor avea un parc de 2,7 milioane lei din fonduri europene.  

Lucrarea va fi decontată din fonduri europene, Primăria Municipiului Botoșani fiind beneficiarul programului „Componentă 1 – Apel : POR/192/4/3/Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România/3/Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România”.

Valoarea estimată a proiectului este de 2,7 milioane lei cu TVA, iar perioada de implementare este de 12 luni.

Potrivit Primăriei Botoșani, proiectul își propune atingerea următoarelor obiective ce ar trebui să contribuie la rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate în această zonă periferică.

1.Amenajarea unui părculeț in suprafața de 990 mp cu zone de recreere, spatii de joaca, zone de sport, spatii de relaxare, zona verde si alei pietonale, la standarde moderne si sigure de funcționare.

2.Facilitarea accesului pentru min. 600 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate- conform Atlasul zonelor marginalizate) la activități sportive și recreaționale în vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora.

3.Reabilitarea si modernizarea Tronsonului 2 – Str. Adrian Adamiu – în suprafața de 347.10 mp în vederea îmbunătățirii condiției infrastructurii stradale/pietonale a comunității defavorizate „Condacia” din municipiul Botoșani.