Prima pagină » Când vor fi reluate lucrările la Teatrul Eminescu? Andrei: ”În septembrie dacă nu avem contestații, în octombrie dacă avem contestații”
Administrație Știri locale

Când vor fi reluate lucrările la Teatrul Eminescu? Andrei: ”În septembrie dacă nu avem contestații, în octombrie dacă avem contestații”




Primarul Cosmin Andrei a anunțat noile termene la care ar putea fi reluate lucrările de modernizare a Teatrului ”Mihai Eminescu”. Prezent într-o emisiune la Tele M, primarul Andrei a declarat că aceastea ar putea fi reluate în septembrie sau octombrie.

În această săptămână se va încheia evaluarea tehnică a celor 5 oferte depuse de firmele atrase de cele 15 milioane de euro puse la bătaie de Primăria Botoșani pentru acest obiectiv.

”Săptămâna aceasta închidem evaluarea ofertelor tehnice pentru cele 5 asocieri de firme, 35 de firme în total în aceste 5 asocieri. Față de cea precedentă, am inlcus în această licitație și dotările să nu mai avem altă licitație pentru sonorizare, scenă și luminile de la Teatru. La sfârșitul lunii august vrem să anunțăm câștigătorul. Avem 10 zile termen de depunere a contestațiilor, dacă vor fi. Contestațiile se depun la CNSC care are termen de 20 de zile și care poate fi prelungit dacă sunt lucruri complexe sau poate să răspundă în termenul de 20 de zile. Legislația s-a modificat și nu mai ajungem în instanță cu litigiile fără să putem semna contractul de execuție. Vom semna contractul de execuție în septembrie dacă nu avem contestații, în octombrie dacă avem contestații”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Acesta a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023, iar cele 5 oferte depuse la licitație au grafice de lucrări cu termen de finalizare decembrie 2023.