Prima pagină » Aplicație prin care persoanele cu deficiențe de vedere își pot găsi un loc de muncă, lansată la Botoșani
Administrație Economic Știri locale

Aplicație prin care persoanele cu deficiențe de vedere își pot găsi un loc de muncă, lansată la Botoșani



BlindHub este prima interfață online dedicată persoanelor nevăzătoare care sunt în căutarea unui loc de muncă, iar în acest week-end a fost lansată la Botoșani la sediul filialei locale a Asociației Nevăzătorilor din România.

La eveniment a participat botoșăneanul Tudorel Tupiluși, președintele ANR, primarul Cosmin Andrei și alte oficialități.

”Avem în continuare deschiderea, prin Direcția de Asistență Socială și alte instituții sau societăți din subordinea Consiliului Local, de a răspunde solicitărilor reprezentanților ANR, în maniera în care am dat curs demersului de a avea angajat la #PrimăriaMunicipiuluiBotoșani un interpret mimico-gestual. Am fost mereu receptivi propunerilor partenerilor noștri din cadrul ANR Filiala Botoșani pentru a dezvolta programe împreună. Felicitările noastre pentru acest demers!”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În Blind Hub se întâlnesc universități, angajatori și persoane cu deficiențe de vedere, într-un demers comun de valorificare pe deplin a oportunităților de educație și angajare. Conține instrumente precum Video CV și posibilitatea de a desfășura interviul online printr-un simplu cont.

Proiectul este finanțat de Fundația Orange prin intermediul programului „Lumea prin Culoare și Sunet”, implementat de ANR, în parteneriat cu Universitatea din București.