Prima pagină » Comuna Corni a sărbătorit 150 de ani de la nașterea pictorului răscoalelor țărănești, Octav Băncilă. Deputatul Șlincu, fost prefect, printre invitații de gală ai primarului Vărvăruc
Administrație Știri locale

Comuna Corni a sărbătorit 150 de ani de la nașterea pictorului răscoalelor țărănești, Octav Băncilă. Deputatul Șlincu, fost prefect, printre invitații de gală ai primarului Vărvăruc

 





Comuna Corni l-a omagiat astăzi pe marele pictor Octav Băncilă, supranumit și pictorul răscoalelor țărănești sau pictorul țărănimii oropsite.

Valerian Vărvăruc, primarul comunei Corni, a organizat un eveniment prin care să marcheze 150 de ani de la nașterea marelui pictor în comuna pe care el o păstorește acum, iar printre invitații care au participat a fost deputatul Dan Șlincu, fost prefect al județului Botoșani.

 

 

”Astăzi, la Corni, în Centrul Cultural al comunei a fost omagiat pictorul Octav Băncilă.

La invitația domnului Valerian Vărvăruc, primarul comunei Corni, am fost prezent la un frumos eveniment dedicat memoriei pictorului botoșănean, una dintre marile personalități ale județului nostru care a scos în evidență, prin picturile sale, suferința țăranilor de la Răscoala din 1907. Momente emoționante pe care le-am trăit alături de domnul primar, doamna viceprimar, consilieri locali, profesori și copii din comuna Corni”, a postat deputatul Dan Șlincu pe contul său de Facebook.

 

 

Sursa foto: Contul de Facebook Dan ȘLINCU