Prima pagină » La Nova Apaserv curge, dar nu pentru toți la fel! 100 de salariați au lefuri de boieri, 300 la limita supraviețuirii cu minimul pe economie
Economic Știri locale

La Nova Apaserv curge, dar nu pentru toți la fel! 100 de salariați au lefuri de boieri, 300 la limita supraviețuirii cu minimul pe economie





Unii boieresc, alții încearcă să supraviețuiască de la o lună la alta. Acestea sunt cele două categorii de angajați ai companiei de apă a județului, Nova Apaserv SA.

Directorul Liviu Ștefan a spus că nivelul salarial al celor mai mulți dintre angajații companiei Nova Apaserv este cel al minimului pe economie.

Doi dintre directorii cu mandat ai companiei vor deveni, după aprobarea noii organigrame, șefi cu contract de muncă, adică nu vor mai primi indemnizații ci salarii, iar 20 din funcțiile din birouri vor dispărea, în încercarea de a face economii la bugetul de salarii care să fie direcționat către angajații de la intervenții.

 



 

”Modificarea de structură cred că poate fi considerată ca o asumare a unor probleme. Este o societate care acum are 10 milioane datorii, nu știu câte litigii, este vorba și de un nivel de salarizare extrem de mic. Trei sute și ceva de oameni sunt la salariul minim pe economie din patru sute și ceva de salariați activi. Media salariului brut pe unitate este de 4.300 de lei, vă dați seama care este netul”, a declarat directorul Liviu Ștefan.

Prezent într-o emisiune la postul de televiziune Tele M, Ștefan nu a vrut să spună care este valoarea netă a indemnizației sale de conducere.