Prima pagină » 4 ani de existență a Asociației Sufletul Lalelelor, care are grijă de bolnavii de Parkinson și alte afecțiuni neurologice degenerative
Știri locale

4 ani de existență a Asociației Sufletul Lalelelor, care are grijă de bolnavii de Parkinson și alte afecțiuni neurologice degenerative



Sute de persoane din județul Botoșani și zeci de mii la nivel național suferă de această boală, iar în urmă cu patru ani Emilia Paula Zagavei înființa prima asociație care urma să aibă grijă în județ de bolnavii de Parkinson.

Astăzi se împlinesc patru ani de existență a Asociației bolnavilor de Parkinson și altor afecțiuni neurologice degenerative ”Sufletul Lalelelor”.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Asociației Sufletul Lalelelor, Emilia Paula Zagavei îi mulțumește celui care a stat la pus umărul la înființarea acestei asociației.

 

”Patru ani de poveste, patru ani de speranță dăruită, patru ani de iubire pentru aproape, patru ani de dăruire. VISUL care a prins aripi datorită OMULUI Lucian Trufin, OM care ne-a fost alături mereu. Patru ani alături de suflete frumoase care ne-au dăruit cu drag din puținul lor, patru ani alături de cei care ne-au sponsorizat cu cei 20% din impozitul pe profit, patru ani alături de cei care au donat cei 2% sau 3,5% către ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR” DIN JUDEȚUL BOTOȘANI. Fără ajutorul vostru nețărmuit povestea noastră ar fi fost săracă.

Mulțumim voluntarilor specialiști care ne fac viața mai ușoară. Mulțumim medicilor care ne sunt aproape, cadrelor medicale, personalului auxiliar din spitale pentru efortul și dăruirea lor.

Mulțumim autorităților locale și județene pentru sprijin și dăruire. În fața voastră astăzi, noi beneficiarii, facem adâncă reverență. Mulțumim Asociației Prader Willi pentru proiectele de recuperare”, se precizează în postarea de pe Facebook.

Cei patru ani vor fi marcați astăzi, de la ora 19.00 printr-o întâlnire on-linea accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/j/85042108297

Meeting ID: 850 4210 8297

Passcode: 372650

 

Și senatorul Lucian Trufin a marcat cei patru ani de existență a Asociației Sufletul Lalelelor.

”La mulți ani, lalelelor! Dacă ar trebui să redefinesc „Asociația bolnavilor de parkinson Sufletul Lalelelor”, i-aș spune fără îndoială – „VIS”. Sufletul Lalelelor este o poveste visată cu ochii deschiși, un loc pe care o persoană specială l-a privit ca pe un refugiul pentru cei aflați în suferință. În urmă cu 4 ani de zile, împreună cu doamna EMILIA PAULA ZAGAVEI am pus bazele unei asociații menite să sprijine interesele botoșănenilor afectați de maladia PARKINSON și de alte boli degenerative, un ONG care să-i reunească pe cei bolnavi și să le ofere suportul de care aveau și au atâta nevoie. M-am simțit onorat să-i fiu alături doamnei Emilia Paula Zagavei la materializarea acestui vis și mai bogat spiritual ori de câte ori am pătruns în lumea acestor oameni încercați de boală, dar curați sufletește și demni în tot ceea ce fac. La ceas aniversar, vă asigur de toată prețuirea mea și doresc Asociației Sufletul Lalelelor să-și continue parcursul la fel de frumos ca până acum, iar membrilor săi le urez sănătate, împliniri și Sărbători binecuvântate!”, a precizat Lucian Trufin.