Prima pagină » Credit de 4 milioane euro pentru lucrările la Teatrul Mihai Eminescu. Primăria are nevoie de acordul Ministerului Finanțelor și de votul în CL, dar nu a început demersurile
Administrație Știri locale

Credit de 4 milioane euro pentru lucrările la Teatrul Mihai Eminescu. Primăria are nevoie de acordul Ministerului Finanțelor și de votul în CL, dar nu a început demersurile





Visul de a vedea în viața noastră finalizate lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani vin la pachet cu un credit bancar pe care Primăria municipiului este obligată să în contracteze dacă vrea să ducă la finalizare lucrările începute în 2013.

Dacă la licitația din 2012 valoarea totală a proiectului era de 5 milioane euro, acum doar creditul pe care trebuie să îl ia Primăria este de 4 milioane euro, care se adaugă la cele aproape 4 milioane lei care vor veni din fonduri europene.

Până acum s-au mai cheltuit aproape două milioane euro la lucrările deja efectuate care includ și consolidarea imobilului.

 

 


”La Teatrul Mihai Eminescu avem nevoie de 20 milioane lei împrumut pentru cofinanțarea acestui obiectiv. În decembrie vom avea câștigător, iar suma pentru reabilitare nu este acoperitoare în întregime. Contribuția Primăriei este mai mare decât finanțarea. Licitația are 3 ofertanți, evaluarea tehnică finalizată la sfârșitul lunii, iar până la sfârșitul lui decembrie vom avea și evaluarea economică. La început decontăm banii europeni, apoi avem nevoie de un împrumut pentru finalizarea Teatrului”, a declarat primarul Cosmin Andrei în emisiunea Dialog Deschis.

Contractarea unui împrumut de către Primăria Botoșani prevede însă foarte mulți pași birocratici, inclusiv aprobarea prin vot în Consiliul Local al municipiului dar și a Ministerului Finanțelor. Apoi, împrumutul trebuie scos la licitație și așteptate ofertele băncilor, iar dacă acestea vor veni încă de la prima licitație trebuie așteptați termenii legali, de luni de zile, pentru a putea fi contractat efectiv creditul.