Prima pagină » Amenzi de 60.000 lei pentru o stație de betoane fără acte de reglementare, aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani
Administrație Știri locale

Amenzi de 60.000 lei pentru o stație de betoane fără acte de reglementare, aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani



 


 

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au amendat cu 60.000 lei o stație de betoane care funcționa fără acte de reglementare.

Potrivit comunicatului de presă emis de Garda de Mediu Botoșani, condusă de Cristina Kashyap: ”în vederea verificării amplasamentului și a modului cum se respectă prevederile legislației de mediu și a aspectelor privind potențialul impact asupra vieții și sănătății populației, o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a constatat că o stație de betoane este instalată și funcționează fără a deține acte de reglementare. Funcționarea fără autorizație de mediu este interzisă pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului”.

 


Totodată, comisarii au constatat că nu au fost luate toate măsurile de reducere a emisiilor de poluanți în aer- umectarea incintei (care este balastată) și spălarea roților mijloacelor de transport la ieșirea de pe amplasament.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două amenzi contravenționale în valoare de 60.000 lei și s-au stabilit în sarcina operatorului economic patru măsuri cu termen în vederea remedierii acestora.

www.calitateaer.ro

– site dedicat informării publicului în timp real, privind parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României care alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).