Prima pagină » Vaccinat, dar pozitiv, a văzut prin telefon înmormântarea tatălui său pentru că nu a avut acceptul DSP să asiste din mașină la ceremonial
Știri locale

Vaccinat, dar pozitiv, a văzut prin telefon înmormântarea tatălui său pentru că nu a avut acceptul DSP să asiste din mașină la ceremonial



 


Un botoșănean vaccinat împotriva Covid-19 acuză funcționarii Direcției de Sănătate Publică Botoșani că l-au supus unui tratament inuman și că a fost forțat să își vadă tatăl înmormântat prin intermediul unei transmisiuni video pe telefonul mobil.

Cristian P. este unul dintre botoșănenii care s-au vaccinat împotriva Coronavirus, dar care a fost depistat pozitiv în urma testării.

Fără să i se spună în baza cărei prevederi legale el, fiind vaccinat, nu a putut asista la înmormântarea tatălui, care a fost răpus de Covid și de comorbidități.

 

 

 

”Eu am intrat în contact cu tatăl meu în urmă cu 16 zile, când el și mama au fost depistați pozitiv. Am spus să fiu un cetățean onest și m-am testat și eu și am fost depistat tot pozitiv. Am înțeles și am respectat tot ce mi s-a spus. Am fost pus în izolare sau în carantină, pentru că nimeni nu explică diferența. Săptămâna trecută tatăl meu a murit de Covid, având și alte comorbidități. Vineri am sunat la DSP și am cerut să mi se spună dacă eu, pentru că sunt vaccinat, pot asista la înmormântarea tatălui meu. O doamnă de la DSP mi-a spus că da, dar că trebuie să trimit o cerere pe e-mail și să solicit o derogare și că voi putea asista la înmormântare dintr-un autoturism. Am vorbit cu rudele și l-au scos pe tata de la morgă pentru a fi înmormântat, dar luni când am revenit cu telefon la DSP am fost tratat fără nicio urmă de empatie și mi s-a spus că nu pot să merg la înmormântare și pe fundal o doamnă cu vocea mai groasă s-a auzit ”Spune-i să stea dracului acasă și să ne lase”. Am rămas fără cuvinte când am auzit asta, deși tatăl meu urma să fie înmormântat în acea zi și ele mă tratau astfel. Am urmărit înmormântarea online, o transmisie făcută de un străin. Deși 11 zile nu m-a sunat nimeni, nu m-a căutat nimeni, după telefonul de luni de la DSP am primit în două ore vizita unei patrule de Poliție să vadă dacă am părăsit domiciliul. Cum ies din carantină voi merge și voi depune plângeri la DSP și Poliție pentru că vreau să știu de ce nu am primit informațiile exacte pentru a ști dacă pot sau nu să particip la înmormântare și de ce luni am fost abordat atât de brutal de acea doamnă de la DSP”, a declarat Cristian P.

 

Acesta susține că vineri, 1 octombrie, va ieși din carantina impusă de DSP și va face demersurile necesare la Poliție și DSP.

”Mă demoralizez de la o zi la alta stând degeaba în casă, fără să mi se explice de ce sunt forțat să stau în casă, fără să am un răspuns de ce vineri mi s-a spus că pot să asist la înmormântarea tatălui, iar luni, cu mortul la groapă, să mi se spună să stau dracului în casă și ca repercusiune la apelurile mele telefonice să fiu controlat acasă de Poliție. Am respectat tot, dar am vrut să fac tot ce e lumesc pentru tatăl meu și nu am fost lăsat”, a completat Cristian P.

Acesta nu a vrut să își dezvăluie public numele.