Prima pagină » Ada Macovei, discuții cu directorii școlilor și liceelor unde vor fi ”Clasa SMART, clasa viitorului” și Centrele de Excelență

Ada Macovei, discuții cu directorii școlilor și liceelor unde vor fi ”Clasa SMART, clasa viitorului” și Centrele de Excelență




Inspectorul școlar general, Ada Macovei, a avut vineri mai multe întâlniri cu directorii școlilor și liceelor care vor face parte din programul pilot ”Clasa SMART, clasa viitorului” și Centrele de Excelență.

 

”Astăzi, am participat la o ședință de proiect, la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, împreună cu câțiva colegi profesori, sub coordonarea doamnei director, prof. Chiriac Cristina. Continuăm să stabilim detaliile și termenii proiectului “Clasa SMART, clasa viitorului”.

A doua parte a discuției s-a axat pe modalitatea de funcționare a Centrului de excelență (CEX), începând cu data de 1 octombrie 2021. Pentru liceenii din Botoșani, orele de pregătire se vor desfășura la Colegiul National “Mihai Eminescu”, iar pentru elevii de gimnaziu, la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani!

Liceenii din Dorohoi vor face pregătire pentru performanță la Liceul “Regina Maria”, iar elevii de gimnaziu, la Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu”.”, a postat Ada Macovei pe contul său de Facebook.

 

 

La Centrul de Excelență, disciplinele de gimnaziu sunt: matematică, limba română și științe. Pentru liceu sunt prevăzute ore de: informatică, matematică, limba română, limbă engleză, fizică, chimie și biologie.

Orele se vor desfășura sâmbăta, câte 2 ore, în intervalul 9-11, iar elevii vor fi grupați pe nivele: clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII.

Centrul de excelență va avea sediul administrativ la Palatul copiilor, iar selecția elevilor se va realiza după deschiderea lui oficială, în perioada 4-8 octombrie.