Prima pagină » VIDEO-FOTO Lucrările la bijuteria de stadion de 1,7 milioane euro din Săveni au avansat spectaculos
Administrație Știri locale

VIDEO-FOTO Lucrările la bijuteria de stadion de 1,7 milioane euro din Săveni au avansat spectaculos




Primul complex sportiv de asemenea dimensiuni construit de Guvernul României în zona Moldovei se apropie de finalul lucrărilor.

Este vorba despre complexul sportiv de 1,7 milioane euro pe care Compania Națională de Investiții îl construiește în orașul Săveni, care cuprinde un stadion cu nocturnă și tribune acoperite pentru 1400 de persoane.

Primarul Relu Tîrzioru a declarat că lucrările vor fi finalizate în noiembrie 2021 chiar dacă termenul de finalizare din contract este jumătate anului 2022.



”S-a lucrat foarte mult la partea de structură metalică de la tribuna principală, fiind vorba despre elemente foarte mari, iar situația actuală privind explozia prețurilor a făcut să fie foarte greu să găsim același preț chiar și de la o zi la alta. Urmează ca la începutul lunii octombrie să vină și acoperișul tribunei principale și partea vitrată a exteriorului tribunei. Nu am lucrat la partea de teren pentru că am avut niște macarale gigant care au montat structura metalică a tribunei”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.

Începând de săptămâna viitoare șantierul va fi un furnicar de oameni și utilaje deoarece vor demara și lucrările pentru pregătirea patului necesar montării gazonului, care a fost comandat de mai multe luni pentru a putea fi montat în octombrie.

Au fost comandate și scaunele, care vor fi de două nunanțe de gri și vor avea un sistem suplimentar de protecție pentru apărarea contra actelor de vandalism.

Complexul sportiv ca cuprinde, pe lângă stadionul mare, și două terenuri multifuncționale cu suprafață de tartan și care au ca substrat o aglomerare de bile de tartan astfel încât s-a creat o suprafață extrem de prietenoasă cu articulațiile sportivilor care o vor folosi.

 



Vestiare, nocturnă, tabelă de marcaj, zonă de încălzire pentru sportivi și cele mai noi cerințe în domeniul siguranței la incendii respectate 100%, acestea sunt alte câteva caracteristici ale viitorului complex sportiv care se apropie de final la Săveni.

”Avem sala de sport multifuncțională, teren de tenis și baschet, acum completăm cu stadionul pentru fotbal și evenimente și cele două terenuri multifuncționale pentru volei, baschet, tenis cu piciorul. Noul complex sportiv va fi folosit gratuit de elevii unităților de învățământ din Săveni în timul anului școlar, iar seara facilitățile vor fi închiriate pentru a face și venituri”, a declarat Relu Tîrzioru.

Acesta a spus că pregătește și un eveniment sportiv de amploare pentru inaugurarea noului stadion, primul stadion construit de guvernul României în zona Moldovei după 1990.

Stadionul de la Săveni va putea fi folosit la orice fel de meci de fotbal amical sau la pregătirea echipei de Liga 1 FC Botoșani.

 

 




250x250x

250x250x