Prima pagină » Un super somelier promovează Botoșani altfel: ”Patria homarilor, a șampaniei și a caviarului”
Știri locale Visit Botoșani

Un super somelier promovează Botoșani altfel: ”Patria homarilor, a șampaniei și a caviarului”

 





Până acum promovarea turistică a orașului în care s-au născut Eminescu, Iorga și Antipa s-a făcut doar pe linie culturală, religioasă și a tradițiilor, dar pentru prima dată un super somelier sparge tiparele și pune Botoșani pe harta high-class.

Îndrăgitul somelier Daniel Haidarli, fondatorul Artech Wine, organizează seara de fructe de mare și degustare de șampanie la restaurantul Belotti din Botoșani.

Acesta a anunțat deja o parte din meniu: homar canadian, viu, necongelat, tagliatelle, tartar de pește spadă și multe tipuri de șampanie.

 

 

 

”Agonie si Extaz. Nu e romanul scris de Irving Stones. E agonia unui homar gatit de Belotti si extazul unui somelier de la Artech Wine & Beer & Coffee….

Domnii bucatari de la Belotti recomanda : homar canadian ( nu american) (viu , necongelat) gatit in stil italian, frantuzesc sau spaniol. Dupa 3 degustari, am ales ce-mi place. Sa va spun? O sa va mire? Nu o sa va mire? Toate 3 mi-au placut si le-as servi in oricare mod. Si mereu cu un alt vin . Recomand sampanie De Saint Gall sau Mon Fils . sau Franciacorta . De Antinori , sau LA Montina sau Ferghentina …. cu tagliatelle… si cu rosii dulci, din Sicilia…..

Important este ca am ales meniul pentru degustarea de sampanie si seara de fructe de mare ( homar cu tagliatelle, tartar de peste spada , etc- nu dam inca toate bunatatile din meniu) . 60 locuri. La Belotti , cu Artech Wine ! La Botosani !

PREMIER CRU, Grand Crue , Blanc de blancs, Blanc de Noir ? Brut … Extra Brut. Brut Natur ? Raspunsurile le da Daniel HAIDARLI si invitatii sai surpriza ! Si cum spune un prieten bun, veniti la Botosani , in patria Homarilor, a sampaniei si a caviarului !”, a postat Daniel Haidarli pe contul său de Facebook.

Daniel Haidarli a deschis și magazinul Artech Wine, pe pietonalul Transilvaniei, primul magazin cu adevărat premium din Botoșani cu vin, cafea, spirtoase, brânzeturi, țigări.