Prima pagină » Micșorează costul facturilor de întreținere cu ferestre eficiente energetic
Economic Știri locale

Micșorează costul facturilor de întreținere cu ferestre eficiente energetic

Te gandesti cu stres la lunile reci, chiar acum, la începutul iernii? Simți că locuința devine un adevărat “solar” de îndată ce temperaturile de afara depășesc 25 de grade? Din fericire, poți sa scapi de aceasta grija și sa castigi pana la 25% din banii dați pe energie. Cum? Afla în articolul de astăzi mai multe despre energia pierdută prin ferestre.

Ai observat ca aerul trece prin ferestrele vechi și deteriorate? Este timpul sa le schimbi cu ferestre mai performante, pentru a îmbunătăți eficiența energetică a locuinței și a te bucura de un confort sporit, în fiecare zi a anului.

Tehnologia ferestrelor a avansat enorm de mult de-a lungul anilor. Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic sunt acum disponibile oriunde (inclusiv in tara noastra) și au devenit alegerea preferată pentru proprietarii care doresc să economisească energie, să-și reducă amprenta de carbon și să pună deoparte sute sau zeci de lei, anual, prin facturile de utilități. Iată cateva din punctele ce scot aceste produse în evidenta, acum, in 2021:

  • Componentele care fac o fereastră eficientă din punct de vedere energetic

Cand alegi ceva premium (sau chiar și ceva peste nivelul mediu), primești cateva optiuni ce lipsesc în alternativele mai ieftine disponibile pe piață. Acestea  lucrează împreună pentru a ne oferi performanțe de înaltă calitate și pentru a reduce substanțial atât supra-incalzirea, cât și pierderile de căldură – totul pentru a ne reduce facturile la utilități.

  • Sticlă cu emisivitate redusă

Sticla cu emisivitate scăzută (low e-glass) este alcatuita dintr-un strat transparent care restricționează intrarea razelor UV și a razelor infraroșii în casă, fără a compromite trecerea luminii. Astfel, aceasta menține casa mai rece în timpul verilor și mai caldă iarna. Aceasta imbunatatire îmbunătățește izolația ferestrei și, pe lângă economiile de energie, protejează mobilierul și decorațiunile interioare impotriva decolorarii.

  • Geamurile de sticlă

Azi, ferestrele vin în două opțiuni: cu geam dublu și geam triplu, in diferite grosimi. Ferestrele cu un singur panou nu mai sunt folosite, deoarece permit trecerea prea rapidă a aerului încălzit ori răcit.

Ferestrele cu geam dublu  sunt cel mai frecvent utilizate în casele moderne, deoarece oferă o izolare mult mai bună decât geamurile cu o foaie de sticlă. Au spațiu între cele foi, unde se adaugă gaze eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi argonul, xenonul și criptonul, în timpul fabricației. Ferestrele cu trei geamuri au o foaie suplimentară de sticlă, ceea ce înseamnă o mai bună izolare și eficiență energetică.

Costul inițial al instalării tuturor ferestrelor din casa cu foaie dubla sau tripla este ridicat. Cu toate acestea, economiile semnificative pe care le oferă de-a lungul anilor le fac o investiție înțeleaptă.

Azi ai mai multe opțiuni ca oricand: sticla “4 anotimpuri”, antiefracție, securizată și zeci de sticle mate și decorative.

  • Garniturile de etanșare

Acestea oferă protecție împotriva scurgerilor de aer. Astfel, se asigura o bariera termica menita sa aduca o eficiență mai bună și facturi mai mici de energie.

  • Ramele

Un material rezistent la întreținere și durabil al ramei ferestrei oferă o izolare mai bună și reduce transferul de căldură.

Cu aceste cinci criterii vei reuși cu siguranță sa privesti următoarea achiziție de ferestre termopan cu alți ochi, nu-i asa?