Prima pagină » O companie din Botoșani proiectează și livrează stații de încărcare pentru autoturisme electrice
Administrație Economic Știri locale

O companie din Botoșani proiectează și livrează stații de încărcare pentru autoturisme electrice




 

 

Marea revoluție în industria auto, prin trecerea de la motoarele termice la cele electrice, poate reprezenta o oportunitate de neratat pentru economia județelor care nu au fost conectate până acum la tot ce înseamnă automotive.

Dacă până acum doar în câteva județe industria automotive era dezvoltată pe orizontal, situația se poate schimba prin creșterea interesului pentru autoturismele electrice.

Grupul de firme Elsaco Botoșani proiectează și livrează stații de încărcare pentru autoturismele electrice.

Dezvoltarea acestui segment a început cu municipiul Botoșani și comuna Mihai Eminescu. Elsaco a montat o stație de încărcare la sediul propriu de pe strada Pacea, în centrul municipiului la benzinăria de peste drum de Uvertura Mall, și la sediul secundar al Elsaco din Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu.



”Autoturismele electrice reprezintă viitorul, iar Elsaco va face parte din acest viitor. Noi proiectăm și livrăm stații de încărcare electrice pentru autoturisme și va fi un domeniu în plină dezvoltare și pentru Elsaco”, a a declarat omul de afaceri Valeriu Iftime.

Elsaco a achiziționat până acum trei autoturisme 100% electrice și 8 auto hybrid.

”Ne pasă de viitorul planetei, de viitorul copiilor noștri și din acest motiv Elsaco este implicată în multe proiecte care generează energie verde, care duc la salvarea de energie și care reduc poluarea din orașe”, a declarat și Viorel Iliuță, managerul Elsaco.

 

Statele încurajează achiziția de autoturisme electrice prin oferirea de eco-bonusuri, industria a progresat enorm în ceea ce privește dezvoltarea bateriilor folosite la aceste mașini și pașii sunt uriași, iar viitorul va fi surprinzător privind limitele care vor fi depășite de cercetarea din acest domeniu.

 

Grupul de firme Elsaco este principalul angajator de IT-iști din județul Botoșani.