Prima pagină » Senatorul Cosma îi cere ministrului Turcan să facă publice datele reale privind numărul românilor săraci și ce s-a făcut pentru ei
Administrație Politică Știri locale

Senatorul Cosma îi cere ministrului Turcan să facă publice datele reale privind numărul românilor săraci și ce s-a făcut pentru ei



Omul de afaceri Dorinel Cosma, senator A.U.R. Botoșani, îi cere botoșănencei Raluca Turcan, ministrul Muncii, să prezinte datele reale referitoare la numărul românilor afectați de sărăcie și ce s-a făcut în ultimii ani pentru aceștia.

Cosma îi reamintește ministrului Turcan că au fost fonduri europene alocate pentru a reduce numărul românilor expuse sărăciei de când țara a intrat în Uniunea Europeană și până acum.

Senatorul AUR de Botoșani a solicitat răspuns scris ministrului Turcan.



 

 


”Stimată doamnă ministru, în vederea identificării unor măsuri menite să scoată un număr cât mai mare de cetățeni românidin categoria persoanelor expuse sărăciei și excluziunii sociale, vă adresez rugămintea de a-mi furnia următoarele informații:

 

1. Care este numărul total al familiilor din România beneficiare în prezent de ajutor social și numărul celor care riscă să intre în pragul sărăciei, ca urmare a pierderii principalului susținător al familiei?

 

2.Cum se poziționează România în raport cu țările europene în ceea ce privește nivelul sărăciei, gradul de dezvoltare socio-economică, datele demografice?

 

3. Având în vedere că România și-a asumat, prin Programul Național de Reformă, elaborat în scoul implementării Streateiei Europa 2020, reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială cu 580.000 de persoane pînă în anul 2020, comparativ cu anul 2008. Care este situația în prezent?

 

Vă rog să-mi puneți la dispoziție datele statistice actualizate referitoare la solicitările formulate mai sus.”, Dorinel Cosma, senator AUR Botoșani.