Prima pagină » Buhăianu anunță ținta SECRETĂ și REGULA DE AUR a administrației Cosmin Andrei
Administrație Politică Știri locale

Buhăianu anunță ținta SECRETĂ și REGULA DE AUR a administrației Cosmin Andrei





Actuala conducere a Primăriei Botoșani vrea să rămână ”la butoane” între două și patru mandate și și-a impus o REGULĂ DE AUR în acest sens. Cel puțin asta lasă de înțeles viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Echipa aflată acum la conducerea Primăriei Botoșani, primar Cosmin Andrei, cei doi viceprimari, Bogdan Buhăianu și Liviu Toma, dar și principalele numiri făcute până acum, respectiv Mircea Magdalena, noul administrator public, și Alexandru Agavriloae, noul arhitect șef, Gabriel Tănase, noul director al Urban Serv, au făcut să avem cea mai tânără echipă din ultimii 30 de ani.

Schimbările nu se vor opri aici, însă, iar viitoarele numiri par să fie în același sens.

Prezent într-o emisiune la Tele M, viceprimarul Bogdan Buhăianu a făcut referiri la intențiile noii administrații de a schimba directorul companiei Eltrans, mai ales că va fi derulat un proiect de 40 milioane euro pentru modernizarea transportului cu tramvaiele.

Buhăianu a spus că nu se vor face schimbări doar pentru a schimba un om pus de vechea administrație cu unul al celei noi și a motivat că noua conducere conștientizează că numirile doar pe criterii politice, fără a avea întâietate cele profesionale, riscă să macine imaginea actualului primar și a echipei sale.

”Suntem o administrație tânără, nouă și vrem să schimbăm această modalitate pentru că reiese totul în imaginea noastră ulterioară. Nu ne putem permite acest lux, activitatea acelei persoane se răsfrânge în activitatea primarului. Vrem să ne ducem planul pentru municipiul Botoșani pentru două-trei-patru mandate de acum încolo”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Noua echipă de la conducerea Primăriei Botoșani trebuie însă să demonstreze că știe să implementeze proiectele de investiții, că știe să finalizeze proiectele europene moștenite și că are viziune pentru implementarea unor noi proiecte, inovatoare, pentru atragerea de investitori și creșterea nivelului calității vieții în municipiu.

Finalizarea lucrărilor la Teatrul Eminescu, spre exemplu, este decisivă pentru primarul Cosmin Andrei și echipa sa pentru a mai avea vreo șansă la viitoarele alegeri locale, dar și modernizarea transportului cu tramvaiele, asfaltarea drumurilor de piatră, crearea de noi locuri de parcare și atragerea de investitori sunt proiecte care vor cântări greu în cariera politică viitoare.