Prima pagină » Scuterul in anul 2021
Știri locale

Scuterul in anul 2021

Scuterul a devenit un vehicul cu un interes crescut in randul locuitorilor din marile orase, ca mijloc de transport alternativ.

In acest context, noul an propune un peisaj din ce in ce mai conturat al unei piete de scutere care ia amploare nu doar pe piata din Romania, ci si la nivel mondial.

Programul Rabla moto si ascensiunea scuterelor

Succesul pe care scuterul l-a inregistrat in ultimii ani este dovedit de succesul programului „Rabla moto”, finantat si sprijinit de catre Ministerul Mediului incepand cu anul 2020. Alaturi de acest program, se are in vedere aprobarea pe scutere de 125 cc si a posesorilor de vehicule categoria B. Legea a incitat tot mai mult opinia publica, asa ca va intra in dezbatere in decursul acestui an.

Producatorii de scutere si de piese scutere sunt optimisti si incantati de acest proiect de lege, reiterand ideea potrivit careia piata moto va cunoaste o dezvoltare in contextul in care acest proiect de lege se va adopta, iar piata de scutere din Romania se va apropia de standardele europene.

Impactul asupra pasionatilor de scutere va fi unul imediat! Mai precis, acest lobby sustinut pentru aprobarea legiii, va avea drept consecinta imediata inlesnirea transportului prin oras, cat si accesul posesorilor de permis categoria B la acest mijloc de transport. Ca atare, noile modele de scutere de 125 cc vor ajuta la desconestionarea traficului, la scaderea cantitatii de poluare din marile orase. Un alt avantaj al trecerii la scuter va fi acela al economiei de buget si acela ca fiecare model de scuter va fi compatibil cu stilul de condus al fiecarui raider.

Modele de scutere fiabile

Anul pandemiei 2021 ne propune cateva modele de scutere fiabile, echipate cu motoare EURO 5 sau EURO 6, care fac parte din categoria scuterelor retro sau din categoria scuterelor sportive.

Un prim scuter ar fi EICMA care propune modelul FIDDLE 4. Fiind un model deja indragit de majoritatea, noua versiune de scuter propune o varietate extinsa de nuante de culori, dar si un nou design. Printre atuurile acestuia se numara:

– saua din piele care da un plus de valoare si rafinament;

– echiparea modelului cu lumini LED, dar si cu un buton pentru semnalizare avarii;

– contine un spatiu generos de depozitare, astfel incat sa iti tii in siguranta casca de motocicleta.

Categoria scuterelor sportive este dominata de modelul Jet 14 – acesta este caracterizat ca find fiabil, mutifunctional si foate usor de manevrat. Ca piese scutere originale, modelul este echipat cu un sistem de franare ABS ce permite o aderenta optima si o performanta dinamiva mai buna la franare. Aceste caracteristi fac ca noul model sa permita o stabilitate mai mare pe durata rularii si sa fie mai usor de manevrat pe drumurile publice.

In concluzie, dupa cum anticipeaza specialistii, anul 2021 pare a avea la orizont un peisaj din ce in ce mai conturat de vehicule si piese scutere care i-a amploare si care va cunoaste o popularitate in dezvoltare, datorita dezbaterilor legate de modificarile legislative care se prefigureaza. Nu trebuie sa uiti, nici de faptul ca, anul 2021 poate fi vazut drept un an al ascensiunii trotinetelor, dar si scuterelor electrice!

De retinut este si faptul ca, in ciuda pandemiei, au fost inmatriculate 185 de scutere in primul semestru al anului trecut!