Prima pagină » Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont cand iti alegi un loc de munca
Economic Știri locale

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont cand iti alegi un loc de munca

Vrei sa renunti la actualul loc de munca si cauti o noua oportunitate in cariera? Daca deja ti-ai depus un CV online este important sa stii si dupa ce criterii sa aplici la joburile disponibile. Pentru a nu pierde timp nici tu si nici angajatorii este indicat sa aplici doar la joburi pentru care stii sigur ca ai putea sa mergi la un interviu si pentru care ai calificarea necesara.

Chiar si in acest caz, trebuie sa faci o selectie inainte sa iei decizia finala in cazul in care ai fost acceptat, pentru a nu te afla in situatia in care peste un scurt timp sa cauti un alt loc de munca. Stabilitatea este foarte importanta atat pentru experienta din CV, cat si pentru confortul tau psihic si dezvoltarea ta personala. Mai jos poti vedea cateva criterii importante de care sa tii cont atunci cand iti alegi un loc de munca.

Mediul de lucru

Mediul in care vei lucra este un criteriu destul de important pentru majoritatea persoanelor. Este deosebit de important sa stii ca ai un loc de munca unde poti lucra in liniste, fara factori de stres, intr-un spatiu aerisit si fara poluare fonica. In cadrul unor interviuri angajatorul iti poate prezenta si spatiul de lucru sau il vei putea observa chiar tu la fata locului, in cadrul interviului.

Distanta fata de casa

Un alt aspect destul de important este distanta pe care o vei parcurge de acasa pana la locul de munca. Daca ai gasit un job care crezi ca ti se potriveste, insa este la o distanta foarte mare fata de casa ta si ajungi foarte greu pana acolo, ar trebui sa te gandesti de doua ori daca esti dispus sa parcurgi zilnic distanta respectiva.

Salariul net

Pentru ca nu este de ajuns ca in urma depunerii unui un CV online sa obtii un loc de munca sa fie placut iar colegii sa fie prietenosi si sefii intelegatori, salariul ramane unul dintre cele mai importante aspecte pe care oricine le ia in calcul atunci cand vrea sa se angajeze. Trebuie sa stii clar de la inceput ce salariu ti se va oferi si daca se poate majora la o anumita perioada de timp.

Beneficiile oferite

In ziua de astazi nu mai este suficient sa ne incante doar salariul si cautam cat mai multe beneficii de la un angajator. Este un mare avantaj daca o companie iti ofera beneficii precum o masa calda, fructe, abonamente la clinici medicale private, masaj la locul de munca, abonament la sala, reduceri la carti, etc.Si in functie de aceste criterii poti sa alegi un loc de munca, dincolo de salariu.

Conditiile de munca

Conditiile de munca, precum munca peste program, munca in ture sau de noapte sunt cateva dintre aspectele pe care va trebui sa le discuti la un interviu, pentru a sti daca esti de acord cu ceea ce iti poate oferi compania. Totodata intereseaza-te si cum vor aparea pe contractul de munca acele aspecte, iar in cazul in care este vorba despre conditii speciale, daca vei dispune si de sporuri.

Despre platforma de recrutare Trend-Jobs.ro

Platforma pune in legatura companiile angajatoare cu aplicantii aflati in cautarea unui loc de munca.

Pe Trend-Jobs.ro vei putea folosi si un filtru personalizat de cautare, pe care il imbunatatim continuu, pentru a le oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate.

Platforma e optimizata cu ajutorul agentiei de marketing online SEOmark.ro.

Daca esti angajator, intra acum pe Trend-Jobs.ro si publica primul tau anunt de angajare.