Prima pagină » Programul ”Tomate Românești”, ANULAT. Trufin: ”Mii de legumicultori români își închid serele și solariile mai devreme… piața românească invadată de roșii din toate țările”
Știri locale

Programul ”Tomate Românești”, ANULAT. Trufin: ”Mii de legumicultori români își închid serele și solariile mai devreme… piața românească invadată de roșii din toate țările”



 

Guvernul PNL a ANULAT a doua parte a programului ”Tomate Românești” și nu se știe dacă în 2021 acesta va mai primi finanțare. 

Demarat de fostul Guvern PSD, ”Tomate Românești” a făcut ca mii de legumicultori români să aibă puterea financiară de a încălzi serele și solariile pentru a putea ieși încă din luna mai cu roșii românești pe piață. 

La nivelul județului Botoșani, programul a dus la capitalizarea legumicultorilor care au accesat în ultimii trei ani finanțările guvernamentale și au făcut posibil, după mulți ani, ca botoșănenii să cumpere roșii autohtone la sfârșitul primăverii. 



 


Pentru legumicultorii din Botoșani programul programul a contat mai mult poate decât cei din sudul României pentru că în nord clima este mai rece, iarna durează mai mult, iar sprijinul financiar oferit prin acest program le creștea competitivitatea economică. 

De ce PNL a anulat acest program încă nu a fost oferită o explicație oficială la nivel național. 

Senatorul PSD Lucian Trufin, din Comisia pentru Agricultură, a taxat guvernarea liberală pentru anularea acestui program de succes pentru legumicultori. 

 

”GUVERNUL PNL= AUSTERITATE  

Vă vom prezenta = anulat ciclul 2

Ne vom gândi = tomate străine

Vom analiza = falimentul fermierilor 

Vom dezvolta programul= minciuni

Guvernul PNL, VĂ VOM, a distrus programul TOMATE ROMÂNEȘTI prin toate măsurile pe care le-a luat și astfel mii de legumicultori români își închid serele și solariile mai devreme și ce este mai grav, piața românească este invadată de roșii din toate țările mai puțin roșii românești”, a postat Lucian Trufin pe contul său de Facebook.