Prima pagină » Botoșani este pe harta de 200 de milioane de euro a industriei de game development din România
Economic Știri locale

Botoșani este pe harta de 200 de milioane de euro a industriei de game development din România



 

 


Botoșani apare pe harta industriei dezvoltatoare de jocuri video tocmai în momentul în care pentru prima dată în istoria industriei de game development din țara noastră cifra de afaceri înregistrată de cele peste 100 de studiouri ce activează local a depășit 200 de milioane de dolari. 

 

Potrivit Profit.ro, suma reprezintă o creștere de 14,65% față de anul 2018. 

 

Județul Botoșani, care are o economie bazată pe agricultură și industria ușoară, apare pe harta de 200 milioane de euro a acestei industrii de game development ca urmare a unei investiții din 2019.



 

 

 


Amber, cel mai mare studio local independent dezvoltator de jocuri, a deschis un nou birou în Botoșani, 2019 fiind și anul în care a raportat cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa.

 

”59% dintre studiourile românești se află în București, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iași, 5% în Timișoara și 3% în Brașov, restul desfășurându-și activitatea în orașele mici ale țării

În industria în care activează peste 6000 de specialiști, 74.2% dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licențiate), în timp ce 12.1% furnizează servicii de quality assurance, localizare și outsourcing creativ. 10.3% din studiouri activează și ca publisheri pentru propriile jocuri iar 3.4% dintre studiouri creează soluții pentru infrastructura de jocuri”, scrie Profit.ro.