Prima pagină » Acum ALDE e în alianță cu PSD la CJ. Dar ce spunea Țurcanu despre PSD și Federovici înaintea alegerilor? 
Politică

Acum ALDE e în alianță cu PSD la CJ. Dar ce spunea Țurcanu despre PSD și Federovici înaintea alegerilor? 



 

 

loading…

Majoritatea politică din Consiliul Județean Botoșani va fi formată din PSD și ALDE, președinte fiind Doina Federovici, liderul social-democraților, iar unul dintre vicepreședinții CJ va fi Bogdan Dăscălescu, candidatul ALDE la președinția CJ. 

Dar înaintea alegerilor locale din 27 septembrie, din partea ALDE au venit mai multe atacuri la adresa PSD Botoșani, iar unul dintre ele a fost lansat de Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE, fost președinte al Consiliului Județean Botoșani ales cu sprijinul PSD în 2012. 

Printr-un comunicat de presă din 26 august, Țurcanu a luat la palme PSD Botoșani și pe Doina Federovici pentru sloganul acestora de campanie, ”Siguranța unui trai mai bun”.



 

„Au avut posibilitatea să susțină toate investițiile care erau necesare pentru a aduce plus valoare și a da posibilitatea investitorilor să creeze în județul Botoșani noi locuri de muncă. Au avut toate pârgiile ca să înfăptuiască aceste lucruri prin fapte, nu prin promisiuni și minciuni. Dacă și-ar fi făcut datoria față de cetățeni, județul Botoșani ar fi putut să depășească locul codaș în care se află acum în Europa, în ceea ce privește PIB-ul și venitul mediu pe cap de locuitor. Dacă nu le-au ajuns 22 de ani să conducă județul Botoșani, cât le mai trebuie ca să asigure condiții decente de trai botoșănenilor?”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.



Acesta și-a continuat tirul acuzator: „Le cerem public social-democraților, în frunte cu președintele lor de partid să-și asume conducerea județului Botoșani timp de 22 de ani din 30 de ani de la Revoluție, să explice tuturor botoșănenilor de ce județul nostru este unul dintre cele mai sărace din țară. Să explice acest lucru și apoi să-și mai permită să mai facă atâtea promisiuni deșarte. Cert este că dacă s-a făcut ceva în județul Botoșani, pot afirma că lucrurile acestea s-au realizat în perioada cât a fost la conducerea județului un partid de dreapta”.

Relația dintre Țurcanu și PSD&Doina Federovici este lungă în politica locală. Când Florin Țurcanu a câștigat alegerile din 2012 cu sprijinul USL pentru funcția de președinte al CJ, timp de aproape jumătate de an a avut-o pe Federovici vicepreședinte.