Prima pagină » FOTO 14 șefi care plimbau vântul prin birouri concediați și 7 noi utilaje în parcul auto. Bilanțul lui Buhăianu la conducerea Urban Serv
Administrație Economic Știri locale

FOTO 14 șefi care plimbau vântul prin birouri concediați și 7 noi utilaje în parcul auto. Bilanțul lui Buhăianu la conducerea Urban Serv



În aprilie 2019 la conducerea Urban Serv SA Botoșani ajungea cel mai tânăr director general din istoria companiei locale aflată în proprietatea Consiliului Local, Bogdan Buhăianu.

În septembrie 2020 personalul TESA este mai puțin, toate procesele intentate de funcționarii de prin birouri au fost câștigate, ceea ce a dus la evitarea unor costuri suplimentare noi. 

Salariile personalului din producție, adică a șoferilor și a încărcătorilor de deșeuri, au crescut, iar parcul auto al Urban Serv a beneficiat de o infuzie de capital. 

 



 

”Când am preluat mandatul de director general al Urban Serv, venind din privat unde am lucrat de la 18 ani într-un domeniu tehnic asemănător, prima dată am evaluat societatea pe două axe principale, resursă umană și parc auto. Pe resursă umană am reușit în primele două-trei luni să subțiez structura de la TESA cu un număr de 14 posturi. 14 angajați de la TESA care practic nu își găseau locul în unitate și care au intrat într-un program de restructurare. Unitatea a fost dată în judecată de cei 14 și au fost câștigate toate cele 14 procese, lucru destul de rar deoarece de regulă are câștig salariatul și nu angajatorul. Dar am câștigat pentru că am respectat la virgulă legislația în vigoare”, a declarat Bogdan Buhăianu

Concedierea celor 14 cadre TESA a adus economii substanțiale la bugetul Urban Serv care au permis creșterea salariilor șoferilor și a încărcătorilor. 

”A rezultat o creștere salarială a celor din producție. Primele zile când am devenit director am urcat pe un utilaj și am petrecut o zi printre muncitorii din producție de la companie. Am văzut că e o muncă grea și solicitantă și prin economia rezultată din subțierea personalului TESA am majorat salariile celor din producție cu 15-20%”, a completat Bogdan Buhăianu. 




A doua axă prioritară a noului director al Urban Serv a fost parcul auto, unde în ultimii 10 ani până la el s-a achiziționat un singur utilaj nou. 

De anul trecut și până acum, parcul auto al Urban Serv în ceea ce privește utilajele pentru încărcarea gunoiului selectiv și a deșeurilor menajere, a primit 6 utilaje, dintre care două noi Euro 6 și patru Euro 5, iar până la sfârșitul anului va mai ajunge încă un utilaj Euro 5. 

”Aceste utilaje sunt pentru contractul de colectare deșeuri. Din veniturile unității am cumpărat 5 utilaje, iar din majorarea de capital de la CL am luat cele două utilaje noi Euro 6. Urban Serv are un profit de doar 1-2% pentru fiecare activitate. Utilajele noi au costat 75.000 euro bucata, trei utilaje Mercedes care nu sunt noi au costat împreună 75.000 euro, mai avem unul de 8 mc de 15.000 euro și încă unul de 20.000 euro. Pot spune că în acest moment cu aceste două utilaje noi vom avea o larghețe pentru că utilajele pe care le avem intră în reparații capitale și vom avea mașini de rezervă mult mai calitative. Pentru colectare pe serviciul Botoșani se va observa o creștere a calității. În momentul acesta funcționăm într-un echilibru. Încă unul sau două utilaje ar duce la o creștere a performanței, dar și acum funcționăm la un nivel ridicat cu mult peste ce am avut până astăzi pe colectare selectivă pe cele 4 trasee separate”, a completat Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv SA Botoșani.