Prima pagină » Imprimante Canon Vs imprimante Epson
Economic Știri locale

Imprimante Canon Vs imprimante Epson



Nu este niciun dubiu că atât firma Canon cât şi firma Epson produc imprimante de calitate superioară, ambele fiind în prezent vârfuri de brand în ceea ce priveşte echipamentul pentru imprimarea digitală a imaginilor sau a operelor de artă.

Totuşi, între acestea există diferenţe de care ar trebui ţinut cont dacă eşti pe punctul de a decide ce imprimantă cumperi pentru listarea imaginilor.

Comutarea între cerneala Photo Black şi Matte Black

Cerneala Photo Black este optimizată pentru tipărirea cu jet pe hârtie lucioasă, iar Matte Black este optimizată pentru tipărirea cu jet pe hârtie mata. Până de curând, imprimantele Epson aveau nevoie de schimbarea fizică a cernelii Photo Black cu Matte Black, în funcţie de tipul de suport pe care se realiza imprimarea. Imprimanta Epson are un singur canal pentru cerneală neagră şi apare necesitatea purjării unui timp de cerneală înainte de a îl folosi pe celălalt. Pe de altă parte, la imprimanta Canon, care dispune de două canale separate, nu trebuie să se comute între cele două tipuri de cerneluri. Setările comenzii de printare stabilesc ce tip de cerneala se va utiliza şi imprimantă va folosi acel timp de cerneală.

În acest mod nu se mai pierde timpul cu operaţia de comutarea între cele două tipuri de cerneluri, utilizatorul fiind avantajat.

Cartuşele de cerneală

În cazul imprimantelor Epson cu format larg, schimbarea cartuşelor se realizează prin uşile din fata imprimantei. Acestea trebuie deschise pentru a înlocui acele cartuşe imprimanta Epson terminate şi implică întreruperea tipăririi şi stricarea printului.

Pe de altă parte, rezervoarele de cerneala pentru imprimanta Canon de format mare se încarcă în sloturi uşor accesibile. De aceea, acele cartuşe imprimantă Canon terminate în timpul unei tipăriri se pot schimba oricând, chiar şi în timpul listării, fără a periclita calitatea printului.

Ştergerea capului de imprimare

Toate imprimantele cu jet prezintă riscul înfundării capului de imprimare, motiv pentru care producătorii au instalat în fiecare imprimantă funcţia de curăţare a duzei şi a capului. Imprimantele Epson folosesc un cap de imprimare care are tendinţa de a se înfunda din când în când, ceea ce a generat multe plângeri din partea consumatorilor. Soluţia găsită de Epson constă în rularea a mai multor cicluri automate de verificare şi curăţarea a capului. Totuşi, pentru a reduce la minim colmatarea capului, utilizatorii de imprimante Epson încă sunt nevoiţi să printeze săptămânal ceva.

Imprimantele Canon folosesc tehnologia capului de imprimare termică. Astfel, capul se încălzeşte înainte de tipărire, dizolvând reziduurile nedorite care ar putea provoca probleme. De aceea, imprimantele Canon necesită mai puţin cicluri de curăţare, chiar şi după perioade lungi de neutilizare.

Sursa de imagine:

Igor Kardasov / Shutterstock.com