Prima pagină » Chestionare 13 din 15, cartea necesara pentru redobandirea permisului
Administrație Știri locale

Chestionare 13 din 15, cartea necesara pentru redobandirea permisului

„Chestionare 13 din 15 – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere„ cuprinde o serie de noțiuni elementare ce vizează cunoașterea legislației rutiere, cât și evaluarea cunoștințelor acumulate, pe baza chestionarelor aferente. Cartea este necesară fiecărui cursant, cât și conducătorilor cu vechime, tocmai pentru a-și actualiza informațiile deja învățate. De-a lungul timpului, legislația rutieră a fost modificată de mai multe ori, motiv pentru care conducătorii auto nu cunosc pe deplin toate schimbările apărute. Prin cartea sa, autorul se adresează unui public larg, incluzând persoane ce se axează pe aprofundarea informațiilor dobândite anterior.

În anul 2020, cei mai mulți dintre elevi preferă să aleagă varianta cea mai simplă, completând direct chestionare și învățând răspunsurile pe de rost, inițiativă neadecvată datorită greșelilor ce pot apărea. Parcurgerea chestionarelor fără a învăța înainte partea teoretică nu doar că nu garantează promovarea examenului, ci devine o primejdie pentru viitorul conducator auto ce poate face numeroase greșeli în trafic; greșeli ce pot pune în primejdie viața altor persoane.

Mai mult de jumătate din numărul de elevi care se înscriu pentru obținerea permisului auto pică în fiecare an la proba teoretică, fapt pentru care Marius Stănculescu a decis să vină în ajutorul cursantilor, selectând prevederile codului rutier ce se cer la examen. Stilul de scriere, modul de redactare, cât și explicațiile aferente vor veni în ajutorul cursanților pentru a ușura retinerea informațiilor și aplicarea acestora.

Cartea Chestionare 13 din 15 – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea carnetului de sofer se adresează tuturor posesorilor de permis auto, nu doar celor ce au ca scop redobândirea acestuia. Autorul reușește să-și sintetizeze cunoștințele, structurându-le în carte sub forma unor capitole ce includ noțiuni de bază, imagini în scop explicativ, iar la sfârșit sunt introduse chestionarele cu scopul evaluării informațiilor acumulate anterior, toate acestea intr-un format lejer și un stil de scriere pe intelesul tuturor pentru a fi la îndemână fiecărei grupă de vârstă.

Pentru a asimila mai rapid informatiile, cartea a fost structurată pe capitole si subcapitole ce cuprind: reglementati pentru starea tehnică a vehiculelor, informatii ample pentru semnalele speciale de avertizare luminoasă și/sau sonoră, explicarea semnalele polițistului, semnalele conducătorilor de vehicule, explicatii privind regulie de circulație, reglementari privind depășirea, oprirea și staționarea, parcarea, întoarcerea și mersul înapoi, reguli privind viteza și reducerea vitezei, trecerea pe lângă vehiculele care circulă din sens opus, prioritatea de trecere, obligatiile soferului privind trecerea la nivel cu calea ferată, zona rezidențială și pietonală, circulația pe autostrăzi, obligații și interziceri pentru conducătorii de autovehicule, obligații în caz de accident, remorcarea.

Pe lângă acestea, autorul abordează și subiecte precum: permisul de conducere, înmatricularea, radierea, infracțiuni și pedepse. In aceasta carte au fost incluse toate explicatiile pentru un numar mare de situatii in care se pot afla soferii

Marius Stănculescu este cunoscut ca cel mai bun profesor de legislație rutieră și instructor auto pentru categoriile B și C. Înca din 2006 a publicat prima ediție a cărții ”Noul cod rutier pe înțelesul tuturor”, devenind una dintre cele mai apreciate și utilizate cărți din aceasta categorie. Marius Stănculescu are peste 500.000 cursanți ce au obținut permisul de conducere, elevii învățând noțiunile elementare după cărțile autorului. În prezent, cărțile sunt folosite și de profesorii de legislație rutieră și instructorii auto. Marius Stănculescu profesează în domeniul pregătirii elevilor, la nivel practic, fiind instructor pentru categoriile B și C, iar la nivel teoretic predă elevilor de liceu legislația rutieră.

În cazul în care unui conducător auto i s-a suspendat permisul de conducere, acesta are posibilitatea de a susține un examen pentru redobândirea permisului. Pentru programarea la examen este necesară prezența la sediul Poliției unde i s-a eliberat permisul auto. Examenul durează 20 minute, conține 15 întrebări și este obligatoriu să răspundă corect la cel puțin 13 pentru a fi „Admis”. Față de testele de obținere a permisului auto, la care pot fi corectate mai multe variante de răspuns, la acest examen se acceptă doar un singur răspuns corect. Examenul se poate susține oricând, pe perioada suspendării.

Pe lângă Chestionare 13 din 15 – Legislație rutieră și întrebări pentru restituirea permisului de conducere, Marius Stănculescu a mai publicat Noul Cod Rutier 2020 pe înțelesul tuturor, Chestionare tractor.  Teorie + întrebări, Mopede și motociclete. Ediția 2020.