Prima pagină » Huncă, Pro România, despre anticipate: Vor fi alungați investitorii străini, vom pierde fonduri europene
Politică

Huncă, Pro România, despre anticipate: Vor fi alungați investitorii străini, vom pierde fonduri europene

Mihaela Huncă, deputat Pro România Botoșani

COMUNICAT DE PRESĂ: ”Alegerile anticipate, cronica unui dezastru anunţat! Cine şi cum va guverna ţara cel puţin 4 luni cât ar trebui să dureze toate procedurile?

Preşedintele Iohannis şi PNL-ul vor alegeri anticpate, într-un scenariu la limita legii şi care aduce atingeri serioase bunului-simţ. Ca într-un teatru al absurdului, Ludovic Orban este propunerea PNL-ului de prim ministru, acceptată de preşedinte.

Tot liberalii, au aunţat apoi că nu vor vota un guvern liberal condus de Orban. Dincolo de acest scenariu care sfidează orice logică, realitatea este cruntă. România nu va avea Guvern timp de cel puțin 120 de zile. Președintele n-a luat în considerare propunerile făcute de majoritate, ci a venit cu o nominalizare pentru un om pe care nu-l votează nimeni, consideră Mihaela Huncă.

 

 



 

 

După 60 de zile, dacă este respins de două ori, avem alte 90 de zile pentru organizarea de alegeri anticipate. Ce se întâmplă în această situaţie cu ţara? În tot acest timp, un guvern interimar nu poate lua decât decizii de administrare.

Ba mai mult, într-o Românie care are atâta nevoie de investiţii majore şi reforme în infrastructură, educaţie şi sănătate, lucrurile vor fi blocate. Cetătenii simpli sau firmele nu au nicio şansă să-şi proiecteze viitorul. Vor fi alungaţi şi cei mai curajoşi investitori fără să mai vorbim de fondurile europene. Câtă încredere poţi să ai ca investitor în negocierile pe care le porţi cu un ministru interimar? Câtă credibilitate are la Bruxelles un guvern interimar care apelează la un comisar european pentru a obţine fonduri pentru coeziune? În acest tumult al luptei politice, chiar nu se gândeşte nimeni la cetăţeanul român, la alegător? Românul care nu are nici un interes în pasiunile politice se simte ca în mijlocul unui câmp de război, fiind ţinta în care politicienii, în frunte cu preşedintele, trag din toate puterile. Oameni buni, chiar aţi uitat de unde aţi plecat şi cine v-a învestit în aceste funcţii vremelnice? Românii aşteaptă dublarea alocaţiilor copiilor, autostrăzi şi drumuri mai sigure, un sistem de sănătate performant şi o educaţie de calitate, europeană, nu haos şi dezastru. Pro România este alături de cetăţeni şi va veghea la respectarea drepturilor şi intereselor lor, în jungla care a devenit acum ţara, o Românie în care guvernanţii lucrează tot mai puţin în favoarea şi tot mai mult împotriva celor care îi plătesc!”. 

Deputat Mihaela Huncă, coordonator Pro România Botoșani