Prima pagină » Trufin și Birta și-au anunțat candidatura în PSD pentru președinția Consiliului Județean. Macaleți anunță cu un minut înainte de expirarea termenului limită
Politică

Trufin și Birta și-au anunțat candidatura în PSD pentru președinția Consiliului Județean. Macaleți anunță cu un minut înainte de expirarea termenului limită

Dorin Birta si Lucian Trufin
Dorin Birta si Lucian Trufin

Senatorul Lucian Trufin și Dorin Birta, unul dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani, și-au anunțat candidatura la funcția de președinte al CJ, deținută din 2016 de Costică Macaleți. 

Cei doi și-au anunțat candidaturile în cadrul Conferinței Județene a PSD Botoșani organizată pentru stabilirea delegaților la Congresul Național al PSD în urma căruia se va alege noul președinte și noua echipă de conducere la nivel național. 

Primul care și-a anunțat candidatura a fost senatorul Lucian Trufin care a făcut și referire la importanța alegerii potrivite a viitorilor candidați. 

 

 



 

 

”Când poporul alege politicianul trebuie să asculte. De aceea trebuie ne călcăm pe toate orgoliile personale și să propunem candidați și echipe cu viziune și programe pentru dezvoltarea județului și a fiecărei comunități locale. Candidații trebuie să corespundă, în viziunea mea, următoarelor criterii: rezultate electorale, imagine publică și competență. Bătălia pentru desemnarea candidaților PSD nu este despre doritori, ci problematica tuturor, a noastră. Dacă nu vom alege cu cap oamenii ne vom trezi nu numai că nu ne ajută, ci că ne vor trage în jos candidații slabi. Experiențe din acestea am avut în partid și încă mai avem”, a declarat senatorul Lucian Trufin

 

 



 

Vicepreședintele CJ Dorin Birta a anunțat că și-a depus candidatura pentru alegerile interne privind desemnarea candidatului la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani și că este primul care a depus dosarul de candidatură.  

”Nu Dorin Birta trebuie să fie câștigătorul, ci echipa PSD”, a declarat Dorin Birta.

În tot acest timp, la prezidiu s-a aflat și Costică Macaleți, președintele în funcție al CJ Botoșani. Acesta nu a vrut să țină un discurs în fața ”poporului PSD” și s-a rezumat doar la ”scanarea” din priviri a celor doi pretendenți la funcția pe care o deține. 

”În ultima zi de depunere a candidaturilor, cu un minut înainte de ora 24.00 voi anunța dacă voi candida sau nu”, a precizat Macaleți.