Prima pagină » VIDEO Un medic pediatru și mai multe ONG-uri au organizat o tabără pentru copiii cu nevoi speciale 
Știri locale

VIDEO Un medic pediatru și mai multe ONG-uri au organizat o tabără pentru copiii cu nevoi speciale 

60 de copii cu nevoi speciale din județul Botoșani au participat într-o tabără de vară organizată de un medic pediatru și mai multe ONG-uri care luptă pentru drepturile acestora. 

Copii orbi, surzi, în scaune cu rotile, cu autism sau cu sindrom Down au fost duși la Conazul Zăicești pentru a avea o zi specială din toate punctele de vedere. 

Actorul Marius Rusu i-a distrat pe copii cu poveștile sale, Clovnicica i-a pictat și a dansat cu ei în timp ce părinții și reprezentanții ONG-urilor i-au îndrumat să deseneze, să citească Greuceanu în alfabetul Braille, să confecționeze brățări. 

 



 

Medicul Tamara Ciofu a susținut financiar, în calitate de deputat prin Cabinetul Parlamentar, organizarea acestei tabere alături de Asociația ”Ridică-te și umblă” condusă de Andreea Ursu, Asociația Părinților Copiilor cu Autism condusă de Gabriela Ivan și Mihaela Maftean, Organizația Surzilor din România Filiala Botoșani condusă de Daniel Hliban, Organizația Nevăzătorilor din România Filiala Botoșani condusă de Laura Dănilă, dar și Centrul de Sănătate Mintală condus de medicul Maria Dardai. 

”La sfârșitul activității vor prezenta ce au elaborat și vor fi premiate cele mai frumoase realizări. Sunt 60 de copii din 6 organizații, inclusiv copii voluntari de la Centrul de Sănătate Mintală. Cu tot ceea ce meșteresc astăzi va fi o expoziție cu vânzare și eu voi distribui. Mă bucur că am ocazia să am prieteni ca aceștia”, a declarat medicul Tamara Ciofu

Aceasta l-a invitat la tabăra pentru copiii cu nevoi speciale și pe Marius Budăi, ministrul Muncii, cel care ar trebui să facă mai permisivă legislația care îi vizează pe copiii cu nevoi speciale și pe părinții acestora. 

”Demonstrăm că se poate și că ar putea fi mulți alți copii prezenți și sperăm că vom fi sprijiniți și comunitatea va înțelege că e loc de mai bine, de empatie”, a completat Tamara Ciofu. 

Părinții copiilor cu nevoi speciale i-au făcut medicului pediatru o surpriză și i-au oferit o plachetă în semn de prețuire din parea lor și a copiilor pentru a căror drepturi luptă Tamara Ciofu.

Doctorița Ciofu este cea care i-a mobilizat pe părinții copiilor cu autism să se organizeze pentru a apăra drepturile copiilor lor și a făcut mai multe demersuri legislative și intervenții parlamentare la ministere pentru drepturile acestora. 

De asemenea, Tamara Ciofu a găsit finanțare pentru construirea în comuna Bălușeni a unei grădinițe cu mai multe grupe pentru copii cu nevoi speciale.