Prima pagină » După contestații, 10 elevi de 10 la Evaluarea Națională. Laurianul salvat de o elevă care nu a făcut nicio oră de meditații 

După contestații, 10 elevi de 10 la Evaluarea Națională. Laurianul salvat de o elevă care nu a făcut nicio oră de meditații 

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale au adus județului Botoșani, după contestații, un total de 10 medii de 10, doi elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” având notele mărite la limba și literatura română. 

Astfel, după contestație, Antonia Nicola Niță de la Eminescu, a avut nota mărită de la 9,75 la 10, iar Maria Teodora Lungu de la 9,25 la 10. 

În duelul de la distanță dintre colegiile Eminescu și Laurian la această Evaluare Națională lupta a fost câștigată detașat de Eminescu. Înainte de contestații, ATL-ul nu avea nici măcar un elev cu 10 pe linie, dar rezultatul final a făcut ca eleva Maria Teodora Lungu să apere onoarea colegiului la care a învățat. 

 



 

Rezultatul obținut de Maria Teodora Lungu este impresionant și prin faptul că aceasta nu a făcut nicio oră de pregătire în privat, potrivit familiei, o raritate a zilelor noastre ca un elev să obțină media 10 la un examen național doar prin cursurile de la școală și lucru individual. 

 

Lista elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 

 

1 Buiuc A. Cristina Bianca, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

2 Ciobanu S. Stelian, Școala gimnazială ”Petru Rareș” Cervicești 

3 Damian C. Amina Giorgiana, Școala gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi 

4 Dumbrăveanu IC. Ioan Alexandru, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” 

5 Hizilnicov I. Ana Maria, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

6 Ionel Ms. Andreea, Școala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi 

7 Petrovici IB. Iulia Bianca, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

8 Radani E. Antonia, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

9 Niță M. Antonia Nicola, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

10 Lungu CG. Maria Teodora, Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani