Prima pagină » FOTO-VIDEO Clinica în care ți se fac dinții într-o singură zi. Doar 7% din clinicile din lume au dotări la fel

FOTO-VIDEO Clinica în care ți se fac dinții într-o singură zi. Doar 7% din clinicile din lume au dotări la fel

Pentru multe persoane care au probleme medicale dentare, a merge la o clinică și în aceeași zi să ai un dinte nou este un vis.

Un tânăr medic dentist a investit în cea mai modernă aparatură existentă în acest moment în lume și care face posibil ca într-o singură zi să poată pune absolut toți dinții.

Doar 7% din clinicile dentare din întreaga lume au această aparatură, iar în România există doar în București, Brașov, Timișoara, iar de doi ani de zile în Botoșani.

Tehnologia Sirona CEREC(CEramic REConstruction), mașina care face dinții cu cele mai puține erori comparativ cu metodele știute până acum, cea mai modernă tehnică de reconstituire dentară este în dotarea Clinicii DENTASTIC din Botoșani.

 

 

 

loading…

 

Tânărul medic Răzvan Pelin a investit sume mai mult decât consistente în achiziția unui robot CEREC, a două cuptoare speciale și a unui microscop de ultimă generație, toate acestea permițând clinicii DENTASTIC să efectueze tratamentul definitiv pe canal și să pună coroana dentară în aceeași zi. De asemenea, și în cazul implanturilor este posibil același termen, cu precizarea că se poate face doar dacă implantul are stabilitate.

Dr. Răzvan Pelin a declarat că pe lângă sumele mari investite fără precedent într-o clinică dentară, în Botoșani și chiar zona Moldovei, a avut nevoie de ani de cursuri atât pentru folosirea microscopului cu ajutorul căruia se face tratamentul definitiv pe canal, cât și pentru a folosi robotul CEREC.

”După ce termini facultatea dacă nu investești în tine… nu prea ai ce să faci. Eu citesc literatură de specialitate doar în engleză din timpul facultății pentru că cele în română sunt cu 100 de ani în urmă și când găsești una tradusă este tradusă în așa fel încât nu te ajută cu nimic. Apoi am urmat cursuri în țară și străinătate pentru a ști să fac ultimele noutăți în domeniu. Iar CEREC este tot ce poate fi mai bun în domeniu, iar noi la Dentastic îl folosim, adică noi și doar 7% din clinicile de pe întreaga planetă. În Moldova nu mai există așa ceva”, a declarat Răzvan Pelin.

 

 

Loading…

 

Robotul CEREC deținut de clinica DENTASTIC este conectat la un calculator care are în dotare un scaner 3D color cu care este scanată întreaga gură a pacientului. Acest scaner permite erori de doar 20 de microni față de 200 de microni la metoda clasică în care se face un mulaj. Mai mult decât atât, scanarea permite fabricarea coroanei dentare sau a fațetei atât în funcție de culoarea danturii, cât mai ales, extrem de important, față de restul dinților și față de modul în care se face mușcătura, dar și față de gingie, astfel încât să fie ”de acolo”.  Astfel că dispare acea senzație că există o diferență de nivel între coroana nouă și restul danturii.

Acest robot de ultimă generație, CEREC, și microscopul cu care se face tratamentul pe canal, permit ca la DENTASTIC să vă programați pentru tratament și să plecați acasă cu dinții puși în aceeași zi.

 

 

”Noi, la Dentastic , avem microscop cu ajutorul căruia facem tratamentul pe canal. Se lucrează ”în oglindă” dar nu există riscuri ca la tratamentul clasic în care după patru sau cinci ani poate apărea o infecție. Dacă în mod clasic durează două sau trei săptămâni să se facă un tratament pe canal, noi îl facem într-o oră și definitiv. Apoi scanăm gura, edităm pe calculator cum trebuie să arate coroana, cum trebuie să arate noul dinte, și comandăm la CEREC să-l producă. Punem un bloc de ceramică, zirconiu sau PMMA, după caz, iar mașina frezează materialul după care la final îl punem într-un cuptor special unde capătă culoarea dorită astfel încât să fie la culoarea danturii pacientului. În 8 sau 10 minute CEREC frezează în blocul ceramic și face dintele, apoi încă 15-20 de minute durează prelucrarea dintelui de către tehnician și coacerea lui în cuptorul special, după care scoatem dintele din cuptor și putem să-l punem pacientului”, a declarat Răzvan Pelin.

 

 

Acesta a precizat că din punctul său de vedere nu ar trebui să se mai facă tratamentul clasic pe canal deoarece este de lungă durată și are riscuri foarte mari. Tratamentul pe canal cu microscopul costă dublu față de cel clasic, dar se face într-o zi și cu riscuri aproape inexistente.

Tânărul medic proprietar al Clinicii DENTASTIC a declarat că există un element extrem de important peste care cei mai mulți dintre dentiști trec.  

”Veți observa la multe persoane că gingia e vânătă sau foarte roșie. Eu fac tratamente paradontale la toți pacienții. Dacă nu faci tratament paradontal și lucrarea nu este făcută cum trebuie se face vineție sau roșie, inflamată. Coroana trebuie să fie adaptată după gingie și detaliile fac diferența. În mod tradițional te duci la stomatolog și vede toată lumea că ți-ai reparat dinții”, a precizat medicul Răzvan Pelin.

 

 

 

Clinica DENTASTIC are două cuptoare speciale în care sunt copți dinții scoși de la CEREC sau cei făcuți manual. Cel mai ”ieftin” dintre ele a costat 12.000 de euro și încălzește până la 871 de grade Celsius, iar al doilea este folosit pentru dinții din zirconiu și încălzește până la peste 1600 de grade Celsius.

Totodată, Clinica DENTASTIC are propriul tehnician dentar, ceea ce este un real avantaj pentru pacient deoarece tehnicianul vede pacientul în același timp cu medicul și observă singur trăsăturile pacientului astfel încât știe ce pigment să folosească pentru a ”machia” dintele astfel încât să fie cât mai aproape de cei naturali.

Materialele folosite la DENTASTIC fac diferența la calitate. Pe lângă cea mai bună aparatură existentă pe piață, clinica medicului Răzvan Pelin folosește și cele mai de top materiale, aduse din Liechtenstein, de la cel mai bun producător din domeniu.

 

 

”Noi putem să facem câți dinți are nevoie un pacient, important este să facă el față. Și cu toate acestea noi lucrăm fiecare dinte individual. Știți acea imagine a persoanei care și-a pus dinți și pare că are o singură bucată de dinte în gură? Ei, asta se întâmplă pentru că lucrarea este pusă în bloc, fără niciun spațiu natural. Eu pun fiecare dinte în parte. Îl facem, apoi îl cimentăm și o luăm de la capăt la fiecare în parte”, a completat tânărul medic.

La DENTASTIC au venit și persoane din Suceava sau Târgu Ocna, spre exemplu ca urmare a dotărilor clinicii și a prețurilor mici practicate pentru acest nivel. Pacienta din Târgu Ocna a plecat cu dinții puși în aceeași zi.

În cazul în care se face implant și se pune și adiție de os, pacientul poate pleca cu un dinte nou provizoriu dacă implantul are stabilitate, iar după șase luni poate fi pusă coroana definitivă.

 

 

Perfecțiunea este literă de lege pentru Răzvan Pelin. ”Noi ne chinuim și punem dinte cu dinte, dacă este o lucrare mai mare. Facem cimentarea la fiecare dinte, curățăm de jur împrejur să nu rămână adeziv. Dar noi vrem ca rezultatul final să fie o armonie totală. Nu constă totul doar în coroană pentru că și gingia trebuie să se potrivească perfect, să nu fie vânătă, să fie totul cât mai natural cu putință. Am investit foarte mult în aparatură dar în 2019 să stai pentru un dinte două sau trei săptămâni mi se pare… în perioada asta îți amenajezi ceva în locuință, pleci în vacanță, faci cu totul altceva, nu drumuri la dentist”, a concluzionat Răzvan Pelin.

 

 

 

 

DENTASTIC evoluează în permanență prin valuri de investiții în perfecționarea echipei, dezvoltarea serviciilor pentru pacienți, transformarea locațiilor, tehnologiei și a tehnicilor medicale.

 

DENTASTIC s-a înființat ca o afacere de familie, fiind prima clinică care a adus microscopia dentară în județul Botoșani și singura din județ care utilizează microscopul dentar CARL ZEISS pentru toate tratamentele stomatologice.
Echipa este recunoscuta pentru standardul de calitate.
Stomatologia nu înseamnă doar extracții și plombe, ci mult mai mult. Este artă, pictură, sculptură, modelaj, psihologie dar totodată și știință exactă, precisă și logică!
O clinică specializată în tratamente estetice complexe pe dinți naturali și implanturi dentare.

 

Detalii despre cazurile Clinicii DENTASTIC și programări puteți obține pe pagina de Facebook a clinicii sau pe www.dentastic.ro

Bulevardul Mihai Eminescu, nr.123 (5,23 km)
710370 Botoșani
Highlights info row image 0754 808 836