Prima pagină » O instituție bugetară lucrează și sâmbătă și duminică. A adus 15 milioane de euro în județ în aproape două săptămâni
Agricultură

O instituție bugetară lucrează și sâmbătă și duminică. A adus 15 milioane de euro în județ în aproape două săptămâni

Mihai Bogdan Cîmpanu, directorul APIA Botoșani

Se lucrează la ”foc continuu” într-o instituție bugetară din Botoșani care în mai puțin de două săptămâni a adus în județ 15 milioane de euro și vrea să aducă încă 15 milioane de euro în următoarea săptămână.

Este vorba despre Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani, instituție care în perioada aceasta face plățile în avans a subvențiilor.

Bogdan Mihai Cîmpanu, directorul APIA Botoșani, a declarat că funcționarii instituției muncesc și sâmbătă și duminică pentru ca până la sfârșitul lunii să fie introduși aproape toți fermierii în plată.

Loading…

 

”Lucrăm peste program în fiecare zi, avem colegi care au plecat de la muncă și după orele 21.00, lucrăm și în week-end, facem o muncă extrem de grea pentru că facem tot posibilul ca aproape toți fermierii să fie mulțumiți și până la sfârșitul acestei luni să finalizăm introducerea și operarea rapoartelor de control”, a declarat directorul Cîmpanu.

Acesta a precizat că județul Botoșani a avut la controalele clasice un eșantion de aproape 900 de fermieri cu peste 50.000 de hectare de teren declarate din totalul de 280.000 din județ. Fiecare parcelă din cele 50.000 de hectare trebuie introdusă în sistem individual, iar aplicația care permite asta a fost deschisă abia în urmă cu aproape două săptămâni.

La sediul central al APIA Botoșani au fost transferați și funcționari de la centrele din Flămânzi și Sulița pentru a acoperi volumul de muncă.

 

loading…