Prima pagină » FOTO-VIDEO 200 de elevi din Botoșani au participat la Ghidul Meseriilor Viitorului
Știri locale

FOTO-VIDEO 200 de elevi din Botoșani au participat la Ghidul Meseriilor Viitorului

Internetul și noile tehnologii schimbă viitorul celor care acum sunt elevi, iar ei trebuie să primească informații despre viitorul lor și al țării pentru a ști ce să aleagă.

Evenimentul Ghidul Meseriilor Viitorului a fost organizat de către Tineretul Național Liberal Botoșani și s-a adresat tinerilor aflați în ani terminali, gimnaziu și liceu, pentru care s-a dorit ca aceasta întâlnire să reprezinte un reper în alegerea viitoarei meserii.

Totul a debutat cu intonarea Imnului României de către Diana Subran, o fetiță de 13 ani.

Loading…

 

La eveniment au participat 200 de elevi din școlile și liceele din Darabani, Flămânzi, Rădăuți Prut, Vârfu Câmpului și municipiul Botoșani, Liceul Antipa, Colegiile Naționale Laurian și Eminescu, Liceul Textil.

“N-am găsit de cuviință decât un astfel de debut pentru evenimentul nostru, pentru că nu trebuie să uităm nicio clipă că România este a noastră. În An Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire, România are nevoie de noi toți. Îndemnul meu, al generației mele, al tinerilor este să nu abandonăm România”, a declarat Monica Răileanu, președintele Organizației municipale TNL Botoșani.

 

loading…

 

Ghjidul Meseriilor Viitorului a fost organizat de femeia de afaceri Agnes Holca, Mirela Saucă, președintele Organizației Femeilor Liberale, Tiberiu Nichiteanu, președintele Organizației Județene a TNL Botoșani, și Monica Răileanu, președintele Organizației Municipale a TNL.

Invitatul special al evenimentului a fost Andreea Paul, fondatoarea asociației INACO- inițiativa pentru competitivitate, în cadrul căreia se derulează proiectul Ghidul Meseriilor Viitorului, care are drept scop îndreptarea copiilor către meseriile de viitor, avand in vederea digitalizarea.

La eveniment au participat și senatorul Costel Șoptică, europarlamentarul Mihai Țurcanu și fostul deputat și prefect Cristian Roman, dar și primarii Florin Buțura, din orașul Ștefănești, și Viorel Nichiteanu, din comuna Rădăuți-Prut.