Prima pagină » Comunica Mincă, ALDE: Rezoluția împotriva României în Parlamentul European, puternic politizată
Politică

Comunica Mincă, ALDE: Rezoluția împotriva României în Parlamentul European, puternic politizată

Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani
Liliana Mincă, președintele ALDE Botoșani

“Votul acordat in Parlamentul European era unul anticipat de toata lumea. Am asistat azi la derularea unui moment mai degraba formal. Lucrurile au fost asezate pe o anumita directie.

Insa, pentru a lamuri lumea, aceasta rezolutie este incorecta pentru Romania, dar ea nu produce efecte. Acolo sunt exprimate anumite puncte de vedere, multe dintre ele politice.

Problema cu aceasta rezolutie este data de caracterul sau profund politic. Speram ca va fi o rezolutie echilibrata, pentru ca se intampla mai multe lucruri bune in Romania.

 

 

Din punct de vedere al textului, rezolutia este o victorie a reprezentantilor sistemului ocult, de sustinatorii statului paralel. De ce? Pentru ca Parlamentul European a respins amendamentul referitor la protocoalele secrete.

Rezolutia a pastrat o tacere nejustificata in legatura cu existenta protocoalelor, cu gravele incalcari si derapaje din justitie, ceea ce s-a intamplat la DNA. Insa, aceasta e directia pe care au impus-o cei care au redactat textul.

Din punct de vedere politic este o greseala aceasta rezolutie si un semnal dat in privinta dublului standard in Uniunea Europeana.

Aceasta decizie reprezinta un dublu standard in evaluarea statului de drept intre statele membre.

Probleme cu privire la justitie s-au intamplat si in Slovacia si nimeni nu a avut vreo observatie cu privire la aceasta chestiune.

Cu o situatie de derapaj se confrunta si Italia si nimeni nu are nicio observatie cu privire la aceasta chestiune

Discutia de la nivelul Parlamentului European a fost una puternic politizata. Nu s-au luat in considerare in redactarea acestui raport semnalele pe care Comisia LIBE le-a tras.​

Nu au fost luate in considerare in redactarea acestui raport a semnalelor venite din partea Comisiei Europene cu privire la protocoalele secrete.

De asemenea, nu se face referire la raportul Comisiei de la Venetia care solicita un control mai bun a serviciilor si admite faptul ca multe din problemele semnalate de asociatiile de magistrati – AMR – UNJR – sunt reale.

Textul final nu e altceva decat un amalgam de opinii politice, prin care fiecare grup politic european, impreuna cu partidele lor aferente din Romania, si-au introdus propriile slogane.

Rezolutia a fost realizata intr-o logica de campanie electorala. Nu au informatii despre realitate, dar au o informatie, cea care vine de la varful statului roman.

Cata vreme ai un presedinte si europarlamentari care spun ca tara ta e una de corupti, cata vreme exista persoane care manjesc imaginea Romaniei, ce asteptari sa avem de la politicieni europeni?”

Liliana Mincă,

Președinte ALDE BOTOSANI