Prima pagină » Zilele Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani: 60 de ani de trupă proprie, 104 ani de existență a clădirii, 180 de ani de teatru în limba română
Știri locale

Zilele Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani: 60 de ani de trupă proprie, 104 ani de existență a clădirii, 180 de ani de teatru în limba română

A XIII-a ediție a Zilelor Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani se desfășoară în perioada 11-14 octombrie.

În anul Centenarului Marii Uniri, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani a ajuns la o istorie cu numere greu de egalat în toată România.

Acestea sunt datele care fac din Teatrul Eminescu Botoșani cea mai prestigioasă instituție de cultură de pe plan local.

 

 

”În acest an sărbătorim 60 de ani de la înființarea Teatrului ”Mihai Eminescu” cu trupă poprie, 104 ani de existență a clădirii teatrului, care a fost construită din banii comunității, din sponsorizările celor mai bogați botoșăneni, venind ca o nevoie a comunității, și de 180 de ani de teatru în limba română. Marea Unire a României s-a făcut și prin teatru, prin valorile cultivate prin teatru”, a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Zilele Teatrului au început joi cu piesa Unchiul Vanea, de A.P. Cehov, vineri s-a pus în scenă Apus de soare, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, sâmbătă se va juca Tu ești Dumnezeul meu, după Albert Gurney Jr., iar duminică pe scena de la Casa Tineretului se va juca Zeul Măcelului, de Yasmina Măcelului. Toate piesele se joacă începând de la ora 18.00.

În aceste zile vor avea loc lansări de carte.

 

 

Zilele Teatrului Mihai Eminescu Botosani