Prima pagină » Centura ocolitoare a municipiului Botoșani, dar și cea a Dorohoiului, finanțate de CNAIR
Știri locale

Centura ocolitoare a municipiului Botoșani, dar și cea a Dorohoiului, finanțate de CNAIR

Construirea centurilor ocolitoare ale municipiilor Botoșani și Dorohoi se va face prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anunțul a fost făcut de senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, care a precizat că ambele proiecte vor fi susținute pentru finanțarea prin Ministerul Transporturilor, care ar putea utiliza atât fonduri guvernamentale, cât și europene, pentru cele două proiecte.

Cele două proiecte ar urma să devieze traficul greu din cele două municipii ale județului pe rute care să nu afecteze circulația din interiorul localităților.

 

 

Loading…

”Municipalitatea a demarat un proiect important, centura municipiului Botoșani. Am avut și această discuție la CNAIR pentru a promova proiectul. Avem și centura municipiului Dorohoi tot la CNAIR, dar acolo nu avea cum să se facă până acum pentru că o anumită instituție a cerut devierea traseului. În 2020 să tragem linia”, a declarat Doina Federovici.

La proiectul privind centura municipiului Dorohoi s-au început primele discuții înainte de 2014, iar cât privește centura municipiului Botoșani, cel puțin pentru tronsonul care să conecteze ieșirile spre Iași și spre Suceava, urmează în câteva săptămâni licitația pentru studiul de fezabilitate.

Proiectul vizează construirea unei șosele ocolitoare în regim de autostradă care să conecteze zona Hudum, adică ieșirea spre Suceava, de zona Lebăda, adică ieșirea spre Iași.



 

loading…