Prima pagină » PNL nu renunță în fața PSD. Iliuță: ”Tincu și colegii săi din PSD nu vor mai avea puterea de a se opune”
Politică

PNL nu renunță în fața PSD. Iliuță: ”Tincu și colegii săi din PSD nu vor mai avea puterea de a se opune”

Președintele Organizației Municipale a PNL Botoșani, Viorel Iliuță, a anunțat că liberalii nu renunță la ideea de a amplasa în Botoșani bustului unuia dintre cei mai importanți lideri politici ai tuturor vremurilor, Ion C. Brătianu. De asemenea, Iliuță le reamintește pesediștilor că nu vor avea majoritatea în Consiliul Local al municipiului Botoșani pentru eternitate. Acesta îi transmite și lui Mihai Tincu faptul că va veni un moment în care nu va mai avea putere de decizie.

Declarațiile lui Iliuță vin ca o replică la afirmațiile lui Mihai Tincu în care le sugera liberalilor să amplaseze bustul lui Brătianu în fața unuia din cele două sedii PNL din Botoșani și nu în Parcul Junior.




Ion C. Bratianu nu este un accesoriu de decor pentru un sediu de partid politic, ci este una dintre marile personalități politice ale acestei țări, care a avut un rol major în înfăptuirea României moderne. Din acest motiv, noi am dorit să-i amplasăm bustul într-un loc public, pentru că este un simbol al tuturor românilor. Însă, este exact cum am intuit – din păcate, domnul Mihai Tincu, ca lider al grupului consilierilor locali PSD, nu a putut depăși logica restrictivă de om politic. A dovedit că nu poate să judece lucrurile ca un român pur și simplu, ca un cetățean al acestei țări, limitându-se voluntar la calitatea de membru de partid. Nu renunțăm la inițiativa noastră și vom amplasa acel bust al lui Ion C. Bratianu într-un loc cât se poate de public, cel mai târziu probabil atunci când domnul Tincu și colegii săi din PSD nu vor mai avea puterea de a se opune, a declarat Viorel Iliuță.

PSD s-a opus în Consiliul Local proiectului PNL de a dona un bust al lui Ion C. Brătianu pentru ca acesta să fie depus în Parcul Curcubeului.