Prima pagină » Iliuță s-a dezlănțuit: ”consilierii PSD, urmașii PCR… Îi caracterizează lipsa de respect… Au scuipat pe memoria lui”
Politică

Iliuță s-a dezlănțuit: ”consilierii PSD, urmașii PCR… Îi caracterizează lipsa de respect… Au scuipat pe memoria lui”

Viorel Iliuță și Maricel Maxim
Viorel Iliuță și Maricel Maxim

Refuzul fără nicio motivație al consilierilor locali PSD de a accepta o donație din partea organizației municipale a PNL Botoșani, constând în bustul lui Ion C. Brătianu, a stârnit o reacție extrem de dură din partea lui Viorel Iliuță, liderul liberalilor din municipiu.

 

Cunoscut ca un politician ponderat în declarații, Iliuță și-a catalogat foștii colegi din USL în termeni extrem de duri, fiind cel mai important atac al unui lider PNL la adresa PSD din ultimii doi ani.

 



 

”Comuniștii l-au băgat în pușcărie și ucis pe ultimul mare liberal din familia care a avut o contribuție enormă la făurirea Marii Uniri. Ca un arc peste timp, consilierii PSD, urmașii PCR vor să-i șteargă de tot din istorie. Pe ei îi caracterizează lipsa de respect pentru înaintași și le dau dreptate. Pe cine ar putea să evoce ei din trecutul lor? Pe Ana Pauker, Gheorghe Ghiorhiu Dej sau Ion Iliescu? Să refuzi înfrumusețarea orașului tău doar pentru că Brătianu a fost liberal mi se pare o rușine. Pe memoria lui Ion C. Brătianu au scuipat niște consilieri pesediști”, a declarat Viorel Iliuță, fost viceprimar al municipiului Botoșani.

 

 

Iliuță este liderul PNL care a taxat în cei mai duri termeni refuzul PSD de a primi ca donație bustul lui Ion C. Brătianu și a pune la dispoziție un metru pătrat de teren pe care să fie amplasat bustul.

Acesta a fost donat de consilierul local Maricel Maxim către PNL, iar partidul a vrut să-l doneze municipiului condus de un primar PNL, dar care are în Consiliul Local majoritate PSD.

În municipiul Botoșani există strada I.C. Brătianu, însă asta s-a stabilit cu mult timp înainte.