Prima pagină » 900.000 lei vor fi investiți în acest an în readucerea la viață a trei sisteme de irigații
Agricultură

900.000 lei vor fi investiți în acest an în readucerea la viață a trei sisteme de irigații

Fonduri guvernamentale pentru readucerea la viață a trei sisteme de irigații pentru agricultură în județul Botoșani vor fi alocate în acest an.

 

Senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură, a declarat că suma totală care va intra în județ pentru repunerea în funcțiune a celor trei sisteme este de 900.000 lei.

 

Câteva mii de hectare vor putea fi din nou irigate după zeci de ani în cele trei zone în care se vor face investiții.

 



 

”Vor fi trei noi amenajări pentru irigat care vor fi repuse în funcțiune, respectiv Curtești, Movileni-Havârna și cea de la Stânca-Ripiceni. Suma totală este de 900.000 lei, vor fi investiții în reparare și modernizare. La Stânca, acea amenajare poate să irige 3600 de hectare dar se află într-o stare deplorabilă, inclusiv clădirea este pe jumătate dărâmată, au fost furate componente. Din suma alocată, pe canalele de irigații, în maxim două luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va fi apă gratuit pentru fermieri”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

Investițiile vor fi realizare prin programul național de reabilitare a structurii principale de irigații.

În 2017, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, au fost alocați bani în județul Botoșani pentru repunerea în funcțiune a sistemului de irigații de la Manoleasa.