Prima pagină » Un profesor cere ministrului Educației tablete, laptopuri și proiectoare pentru școlile din Botoșani. I-a spus de unde să ia și banii

Un profesor cere ministrului Educației tablete, laptopuri și proiectoare pentru școlile din Botoșani. I-a spus de unde să ia și banii

Mihaela Huncă, deputat PSD Botoșani
Mihaela Huncă, deputat PSD Botoșani

Un cadru didactic, fost inspector școlar general, insistă ca Ministerul Educației să aducă școlile din județul Botoșani la nivelul anului 2018.

Deputatul Mihaela Huncă a cerut ministrului Valentin Popa să aloce sumele necesare județului Botoșani pentru dotarea cu laptopuri, tablete, proiectoare și dispozitive wirelles.

 

Huncă, deputat PSD, i-a cerut public ministrului, care este din județul vecin Suceava, să ofere detalii despre stadiul acestui proiect.

 



 

Având în vedere că Ministerul Educației Naționale a aprobat încă de anul trecut un proiect de amploare prin care toate unităţile de învăţământ vor fi dotate cu echipamente IT de înaltă performanţă vă rog să-mi comunicați dacă județul Botoșani pe care îl reprezint în Parlamentul României îndeplinește condițiile solicitate în program și va fi inclus pentru finanțarea achizițiilor de tablete pentru elevi, laptopuri pentru profesori, tablete inteligente pentru fiecare clasă, precum și videoproiectoare și ecrane de proiecție și conectarea școlilor la internet, inclusiv montarea de dispozitive wireless. Totodată, prin această întrebare vă aduc la cunoștință că județul Botoșani prin Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani își manifestă deschis interesul să participe și să se implice activ în acest proiect de digitalizare educațională propus de Ministerul Educației Naționale, i-a transmis profesorul Mihaela Huncă actualului ministru al Educației.

 

 

loading…

Fost inspector școlar general, Huncă i-a transmis ministrului Popa că în județul Botoșani funcționează 121 de unități de învățământ cu personalitate juridică în care sunt înregistrați 34.905 elevi în clasele I-VIII, 13.218 elevi în clasele IX-XII și 2.327 elevi în școlile profesionale, care își desfășoară activitatea în 2.418 săli de clasă.

La nivelul unităților de învățământ din județ sunt 168 de laboratoare de informatică și există 121 de conexiuni la internet.

În urma aspectelor prezentate vă rog să-mi comunicați dacă județul Botoșani este eligibil pentru a fi inclus în acest proiect al Ministerului Educației Naționale și care este procedura legală pentru a se înregistra în program, se mai arată în interpelarea adresată de parlamentarul botoșănean.