Prima pagină » New York, Paris… modele de tot râsul. Un consilier local PSD dă lecţie de dezvoltare

New York, Paris… modele de tot râsul. Un consilier local PSD dă lecţie de dezvoltare

Consiliul Local Botoșani
Consiliul Local Botoșani

Dacă vreo câţiva dintre consilierii locali din Botoşani ar fi avut putere de decizie în New York sau în Paris…. adio Statuia Libertăţii sau Turnul Eiffel. Serios!

 

Aţi văzut imagini din New York? Vouă vă place cum arată metropola? Doar zgârie nori, fiecare de altă dimensiune, fiecare de altă înălţime. Ce porcărie!

 

Ei, la Botoşani… altceva! Iar un consilier local PSD arată care este adevărata cale de dezvoltare.

 



 

loading…

Vine un om de afaceri, unul localnic, şi anunţă că e destul de nebun încât să ia din bancă 7 miloane de euro şi să-i folosească pentru a transforma caşcarabetele din zona UGIRA, de lângă Muzeu, în cel mai luxos proiect imobiliar din Botoşani cu parcări subterane şi supraterane, cu o zonă verde dublă faţă de normele impuse.

Doi ani va dura construcţia, doi ani în care vor lucra mai multe firme locale cu foarte mulţi salariaţi, doi ani în care Primăria Botoşani va încasa taxe şi impozite de la toţi cei implicaţi, iar la finalul proiectului şi cât vom fi noi în viaţă va încasa taxe şi impozite de la cei care se vor muta în luxoasele blocuri.

Ba mai mult, într-o perioadă în care Primăria Botoşani se plânge de lipsa banilor la buget, dezvoltatorul imobiliar va achita şi o autorizaţie de construcţie mai mult decât consistentă.

Ei, şi atunci apare el.

 



 

loading…

Domnul consilier local Laurenţiu Maftei este acel profesionist, gospodar de care municipiul Botoşani avea atâta nevoie.

Dacă el avea putere de decizie, clar şi New York-ul ş Parisul ar fi arătat mult mai bine, nu ca acum.

Deci, domnul Maftei era disperat cum de la acest proiect imobiliar nu intervin autorităţile să, citez din distinsul ales local, “radă” din etajele blocurilor care vor fi construite pentru că a mai fost un bloc şi s-a “ras” un etaj. Apoi, disperarea a crescut când a început să spună cum în zonă sunt blocuri cu două şi trei etaje şi acolo se vor construi cu 4 şi 6 etaje.

Adică… dacă într-o zonă sunt ghetouri… trebuie să construim tot ghetouri. Dacă acolo sunt blocuri comuniste, trebuie să construim tot blocuri comuniste pentru că aşa vrea un consilier local pentru care dezvoltarea municipiului este tot ce se poate întâmpla mai rău.

 



 

Voi vă daţi seama ce oameni ne conduc? Ce oameni au pus partidele pe liste? Ce oameni au fost votaţi la Botoşani?

Domnului Maftei i-a explicat colegul său de partid, viceprimarul Marian Murariu, că în acea zonă regimul de înălţime este de 25 de metri şi că în această investiţie se va ajunge la maxim 24 de metri, şi absolut tot ce trebuie explicat. Fac o paranteză, viceprimarul Murariu ar trebui recompensat de PSD pentru prestaţia de vineri din CL pentru că a mai spălat puţin din imaginea dezastruoasă pe care s-a chinuit să o arate opiniei publice consilierul Maftei. Serios!

 

Jenant şi penibil acest moment în istoria Consiliului Local. La 29 de ani de la Revoluţie să mai ai aleşi locali care încearcă să pună cât mai multe piedici unui proiect privat, celei mai mari investiţii private din municipiu cu motivele invocate de respectivul ales local.

 



 

 

Omul de afaceri care vrea să investească a fost prezent în sala de şedinţe a Consiliului Local când PSD-istul Maftei îşi expunea cu patos motivele pentru care “nu se poate”.

Mă uitam spre el şi credeam că e pregătit în orice moment să sune la bancă şi să spună că renunţă la proiect pentru că… na, face rău oraşului.

Şi cu cât mai multe explicaţii primea consilierul PSD tocmai de la viceprimarul PSD, cu atât investitorul părea mai hotărât să renunţe.

Dar proiectul a fost votat în cele din urmă şi a primit “OK-ul!” aşteptat pentru a începe investiţia.

În municipiu au mai fost proiecte imobiliare respinse, unele pe criterii la fel de cretine, în timp ce altele pentru că ar fi respectat în condiţii absolut dubioase normele impuse.

 

Important este să stăm liniştiţi pentru că la ce aleşi locali avem nu “riscăm” să se întâmple nimic bun în Botoşani în următoarea perioadă.

 

Bogdan CALINIUC