Prima pagină » Se deschide și la noi Colegiul Pacienților, ONG-ul care apără drepturile pacienților

Se deschide și la noi Colegiul Pacienților, ONG-ul care apără drepturile pacienților

Asociatia Colegiul Pacienților deschide joi, 23 februarie, ora 14.00, sucursala Botoșani, care va fi condusă de Andrei Samoilă.

 

Conferința de lansare va avea loc la Restaurant La Strada Botoșani.

 

Cu această ocazie, la Botoșani se va lansa serviciul de suport în caz de malpraxis, pentru soluționarea litigiilor dintre pacienți și cadrele medicale sau instituțiile medicale, solutionare ce se va realiza prin intermediul procedurii de mediere, în parteneriat cu Consiliul de Mediere din Botoșani, în prezența reprezentantilor Dragoș Diculescu, vicepreședinte al Colegiului Pacienților, și Dana Maxim, reprezentant al Consiliului de Mediere din Suceava.

 



 

Asociatia Colegiul Pacientilor  este  cea mai mare organizație nonguvernamentală (ONG) cu reprezentativitate  națională, cu peste 6000 de membri, născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană. Fondata in martie 2015 de cativa voluntari implicati in sistemul de sanatate, isi propune sa fie o prezenta activa in societate si sa reprezinte cu demnitate si diligenta drepturile pacientilor si accesul universal la servicii medicale de calitate.

 

Colegiul Pacienţilor va fi prezent si in Galati incepand cu 23.02..2018, prin care “ dorim sa asiguram sprijin pacientilor, sa ne comunice problemele pe care le intampina in sistemul de sanatate, iar victimele cazurilor de malpraxis vor avea unde sa se adreseze.

 

 

 

Colegiul Pacientilor lanseaza serviciul de suport si mediere intre pacienti si medici pentru cazurile de malpraxis, acestia putand solicita acest serviciu folosid portalul de pe site-ul https://colegiulpacientilor.org/malpraxis/ “ a declarat Angela Pernes, directorul executiv al asociatiei.

,,Medierea cazurilor de malpraxis va fi facuta de mediatorii din Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Bacău ca urmare a parteneriatului semnat  de curând  între Colegiul Pacienţilor şi  Consiliului de Mediere. Parteneriatul încheiat la nivel naţional îşi doreşte să vină în  sprijinul pacientilor  dar şi a prestatorilor de servicii medicale. Acesta facilitează accesarea serviciilor de mediere pentru soluţionarea disputelor în care sunt angrenate părţile, servicii ce se vor realiza într-un cadru strict confidenţial, de către personal calificat, neutru şi imparţial”, a declarat Gabriela Ichim Membru în Consiliul de Mediere.

 

 

loading…

 

Malpraxisul medical este foarte stigmatizat in Romania, si acest fapt creeaza stari conflictuale inutile intre medici, pacienti si unitatile medicale. Prin acest demers dorim sa contribuim la normalizarea situatiei prin focusarea pe rezolvarea cazurilor in mod amiabil, astfel incat sa dezamorsam starile conflictuale si de revolta ale pacientilor fata de corpul medical si furnizorii de servicii medicale” a transmis Cristian Sas, presedintele asociatiei.

 

De asemenea, cautam voluntari care sa se implice si sa ne ajute in activitatea noastra.

 

Inscrie-te ca voluntar la : https://colegiulpacientilor.org/voluntar/

 



 

Doar imprena vom putea schimba ceva! ALEGE SĂ FII PARTENER CU COLEGIUL PACIENŢILOR, MOTORUL SCHIMBĂRII ÎN SISTEMUL DE SĂNĂTATE DIN ROMÂNIA!

Misiunea noastră este sa creem un sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu și egal la servicii medicale tuturor oamenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale umane.

Prin implicarea noastra dorim sa participam activ la politicile din sistemul de sanatate si alaturi de societatea civila sa modelam cadrul legislatv in beneficiul pacientului. Nevoile pacientului sunt o prioritate pentru noi, iar calitatea, accesibilitatea serviciilor medicale precum si  tratamentele eficiente au devenit o importanta majora in sistemul sanatate.

 

Colegiul Pacientilor

www.colegiulpacientilor.org