Prima pagină » Senatorul PNL Costel Şoptică: „Persoanele în vârstă din judeţul Botoşani merită mai multă consideraţie din partea Guvernului”
Știri locale

Senatorul PNL Costel Şoptică: „Persoanele în vârstă din judeţul Botoşani merită mai multă consideraţie din partea Guvernului”

Preşedintele PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, s-a adresat printr-o interpelare parlamentară ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, căreia i-a solicitat să rezolve criza centrelor de zi pentru vârstnici din judeţele Moldovei.

În documentul oficial înaintat conducerii MMJS, parlamentarul liberal a afirmat că mai mulţi cetăţeni din judeţul Botoşani, dar şi din alte zone ale Moldovei, i-au sesizat lipsa acută a centrelor de zi pentru vârstnici.



Având în vedere acest aspect, Costel Şoptică i-a cerut ministrului Muncii să răspundă la două întrebări venite din partea botoşănenilor: „1. Care este situaţia centrelor de zi pentru vârstnici existente în judeţul Botoşani?; 2. Ce intenţii are Ministerul Muncii privind înfiinţarea altor centre de zi în judeţele din Regiunea Nord Est?”.

„Există foarte multe localităţi urbane în Botoşani şi celelalte judeţe ale Moldovei în care nu există nici măcar un centru de zi care să deservească persoanele în vârstă. Alături de educaţie şi sănătate, respectul pentru vârstnici denotă gradul de civilizaţie al unui stat! Sunt convins că persoanele în vârstă din judeţul Botoşani şi din toată ţara merită mai multă consideraţie din partea acestui Guvern. Aştept cu interes să primesc strategia guvernanţilor pentru vârstnicii care se confruntă cu probleme reale”, a concluzionat senatorul PNL.

 

Biroul de Presă al Senatorului PNL Botoşani Costel Şoptică, 4 ianuarie 2018