Prima pagină » Intră în Politică? Conduce afaceri de zeci de milioane de euro și este scârbit de impotența managerială a politicienilor: Sunt dărâmat când văd ce oameni ne conduc. Trebuie să schimbăm ceva
Știri locale

Intră în Politică? Conduce afaceri de zeci de milioane de euro și este scârbit de impotența managerială a politicienilor: Sunt dărâmat când văd ce oameni ne conduc. Trebuie să schimbăm ceva

Valeriu Iftime, președinte Elsaco

Are afaceri de câteva zeci de milioane de euro anual, are și business-uri în țări precum Belgia sau Republica Moldova, este mai mult plecat în călătorii de afaceri și când se întoarce acasă, în Botoșani, se enervează că deși virează la buget milioane de euro lunar este nevoit să meargă pe drumuri distruse de politicienii care administrează banii plătiți la buget de companiile sale sau că Teatrul Eminescu este încă o ruină în municipiul reședință de județ.

 

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din regiunea Moldovei se declară total nemulțumit de rezultatele economice ale politicienilor.

 

”Sunt dărâmat când văd ce oameni ne conduc și nu spun asta ca și fizionomie sau nivel de educație ci strict ca rezultate ale muncii lor, ca rezultat al administrării banilor publici. Trebuie să schimbăm ceva, să antrenăm creiere care să intre în politică. Eu nu exclus o intrare în politică, pentru că sunt în situația în care pot face mai mult pentru oamenii din jur, mai mult pentru oraș sau pentru județ”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco.

 

Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că actualii lideri politici ai momentului, actualii administratori ai banilor publici nu au niciun proiect mare pentru dezvoltarea economică a județului Botoșani.

 

”Care sunt proiectele pentru Botoșani în afară de câteva drumuri? Nimic! Sunt oameni care pot face mai mult, oameni care nu au apăsarea zilei de mâine și care nu intră în politică pentru bani, nu intră în politică pentru a face trafic de influență”, a completat omul de afaceri care finanțează și echipa de primă ligă FC Botoșani.

 

Valeriu Iftime a tranșat și chestiunea intrării sale în politică.

”Nu am de gând acum, la momentul acesta, să intru în politică. Am foarte multe proiecte personale, multe proiecte la companie, la sport cu FC Botoșani. Dar simt tot dezastrul lăsat în infrastructură mai ales de oamenii politici. Văd efectele acestui dezastru și cred că sunt oameni care pot să facă mult mai mult pentru acest colț de țară. Vii cu avionul până la Iași și până la Botoșani e dezastru. Am adus niște japonezi și după ce au mers cu avionul vreo 20 de ore când am intrat pe drumul spre Botoșani li se părea că sunt pe contrasens pentru că nu au văzut drum mai îngust, i-am zgâlțâit rău de tot până la Botoșani de nu le venea să creadă că avem un asemenea drum. Sunt deranjat că nu avem drumuri, sunt foarte deranjat că nu avem Teatru, ca și clădire, deși avem niște actori fenomenali, sunt deranjat că nu avem niciun proiect pentru Botoșani, pentru dezvoltare, pentru creștere economică, pentru a ține tinerii aici, pentru a ține specialiștii aici”, a completat Valeriu Iftime.