Prima pagină » Doi fermieri botoșăneni în TOP 300 Fermierii României realizat de Agrointeligența
Agricultură

Doi fermieri botoșăneni în TOP 300 Fermierii României realizat de Agrointeligența

Județul Botoșani are doi reprezentanți în TOP 300 Fermierii României realizat de Agrointeligența(agrointel.ro).

Este vorba despre Ionică Nechifor și Iulian Merticariu, doi cintre cei mai cunoscuți fermieri, crescători de animale și cultivatori de terenuri agricole.



Ionică Nechifor este președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, secretar general la nivel național în Romovis, director al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Popăuți și unul dintre fermierii români cu cele mai frumoase exemplare de berbeci și oi rasa Karakul de Botoșani.

Acesta s-a implicat atât ca fermier, cât și ca președinte al Moldoovis în creșterea puterii financiare a crescătorilor de ovine din județul Botoșani și din toată țara. De asemenea este implicat activ în creșterea exporturilor de ovine în țările arabe, piață care le dă fermierilor o stabilitate financiară.

La Stațiunea Popăuți a fost implicat în demersurile din ultimii ani de ștergere a datoriilor istorice ale unității, cauzate de lipsa finanțării de la buget, și a demarat proiecte de dezvoltare și de cercetare care vor schimba stațiunea și sectorul ovin din județ.



Iulian Merticariu deține una dintre cele mai mari exploatații agricole din județ, lucrând peste 3000 de hectare de teren și având peste 1500 de capre și 400 de bovine. De asemenea, Merticariu este unul dintre fermierii români care a început să ”repatrieze” terenul agricol aflat acum în proprietatea străinilor și cumpără parcele mari de la italienii care sunt proprietari peste suprafețele de pe malul Prutului.