Prima pagină » Achiței o acuză pe Federovici că ”maschează” întârzierea de la drumul Botoșani-Tg. Frumos. Replica senatorului: ”Au lăsat dezastru”
Politică

Achiței o acuză pe Federovici că ”maschează” întârzierea de la drumul Botoșani-Tg. Frumos. Replica senatorului: ”Au lăsat dezastru”

Anunțul liderului PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, cu privire la faptul că licitație pentru modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos ar putea fi organizată în acest an a stârnit reacția virulentă a singurului parlamentar din județ specialist în drumuri.

Deputatul liberal Cristian Achiței a reacționat și a spus că Federoici încearcă să ascundă faptul că este încă un an pierdut pentru DN 28B Tg. Frumos-Botoşani

”Din spusele şefei pesediştilor botoşăneni reiese că obiectivul – esenţial pentru dezvoltarea judeţului nostru – este ca şi aprobat de guvernanţi. Din nefericire pentru noi toţi, lucrurile nu stau deloc aşa. „Victoria” clamată propagandistic de PSD este, în realitate, o mascare a întârzierii uriaşe faţă de calendarul la care s-a angajat printr-un document oficial chiar ministrul de resort, Răzvan Cuc. Oricum, nu ştiu dacă ne mai putem încrede în spusele acestuia, în condiţiile în care pare că nu-l mai crede nici măcar propriul său şef, premierul Mihai Tudose”, a postat Cristian Achiței pe contul său de Facebook.

Acesta a reamintit că ministrul Cuc a anunțat luna august ca termen pentru scoaterea la licitație a drumului spre Iași, în timp ce șeful Direcției Regionale de Drumuri Naţionale Iaşi, Ovidiu Laicu, declara la începutul acestei luni că speră ca scoaterea la licitaţie a modernizării DN 28B să poată avea loc în 2018. ”Măcar de-ar respecta vreunul din termenele astea!”, a completat deputatul PNL.

Federovici îi reproșează lui Achiței nerealizările PNL în infrastructura județeană

Deputatul Cristian Achiței și senatorul Doina Federovici

În replică, președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, îl acuză pe Achiței că vrea să câștige capital electoral și spune că întârzierea vine de la Guvernul Cioloș, susținut de PNL.

”Doreste să câștige capital electoral, dar în final faptele vorbesc. De ce nu a promovat guvernul său, adică Cioloș, investiția? În 2015 când PSD s-a retras de la Guvernare erau banii prevăzuți în buget pentru realizarea studiului de fezabilitate. Le-au trebuit un an și jumătate să realizeze acest studiu care în final s-a dovedit că a fost realizat cu foarte multe carențe. Acum vine domnia sa să ne dea lecții? Dumnealui ar trebui să răspundă cetățenilor din județ de ce nu au făcut nimic până acum. Au lăsat un dezastru la Consiliul Județean din punct de vedere al infrastructurii rutiere, iar acum oamenii ne cer nouă imposibilul, adică să facem noi într-un an ce nu au facut ei(liberalii, n.r.) în 8”, a declarat Doina Federovici.

Senatorul care conduce PSD spune că i-a cerut de două ori fostului premier Dacian Cioloș să finanțeze cel mai important tronson de drum național din județul Botoșani.

”Eu și colegii mei ne-am asigurat că această investiție se va realiza. Sunt eforturi imense. Se pare că tocmai acest lucru îl deranjează(pe Cristian Achiței, n.r.). Să ne arate un singur demers realizat în 2015 și 2016 care să inducă cel puțin ideea că se fac eforturi ca această investiție să fie realizată. Noi, în schimb, avem ce spune. Am adresat în 2016 două scrisori deschise domnului Cioloș prin care am cerut realizarea acestei investitii. Raspunsul îl știți cu toții: Zero lei alocați. Acesta a fost respectul adresat locuitorilor acestui județ. Să-i mai dau alte exemple?”, a completat liderul PSD Botoșani.